banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Dışişleri heyeti Şanlıurfa'da

Dışişleri Bakanlığından 89 aday memur Büyükelçi Sina Baydur’un başkanlığında Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’ya gelen heyete Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa’nın bölgedeki stratejik önemini, Tarımsal üretimde ülkemizdeki payını, eğitim değerlerini ve eğitim alanında yapılan faaliyetleri sunum eşliğinde anlattı.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tarihi ve turistik mekânlarını gezip, şehirlerin mülki amirlerinin deneyimlerinden faydalanmak isteyen Dışişleri Heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Nuri Okutan ile bir araya geldi.

 

Aday memurlara sunum eşliğinde Şanlıurfa’nın bölgedeki önemini anlatan Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa’nın konumu ve uluslararası ilişkilerdeki önemine de değindi. Şanlıurfa’nın uluslararası ilişkilerde çok önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Vali Okutan, “Sizler dışişlerine yarınlarda yön verecek kişilersiniz. Ancak şunu gözden kaçırmamız gerekir ki, memleketimizi, değerlerimizi kavrayamadan dışişlerine yön vermemiz güçleşecektir. O yüzden aday memurluğunuz sürecinde ülkemizin potansiyeli en yüksek şehirlerden olan Şanlıurfa’ya gelmeniz bizleri onurlandırdı. Büyük değerler üretmiş ve bu değerleri tüm dünyaya sunan ilimize hoş geldiniz. Şanlıurfa asıl zenginliğini taşıdığı büyük tarihi ve kültürel merkez olma hüviyetinden ve büyük bir medeniyetin ortak motiflerinin birçoğunu bünyesinde barındırmasından alıyor. Bu birikim uluslar arası çapta bir anlatıma ve tanıtıma kavuşturulabilmesi için Anadolu, İran, Irak, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerini kapsayan tarihi, kültürel ve aktüel belgesel film projemizle ilgili hazırlıklar devam ediyor” dedi.

 

Vali Okutan, heyete Şanlıurfa’yı tanıtan yayın ve CD’lerden oluşan bir set hediye etti ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde çekilen toplu fotoğrafın ardından konuklarla vedalaştı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.