banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Dışişleri Bakanlığı: BM'nin Filistin bayrağı kararı memnuniyet verici

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletlerin New York’taki merkez binasına Filistin bayrağı asılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 10 Eylül'de yapılan oylama neticesinde Birleşmiş Milletlerin New York’taki merkez binası ve diğer merkezlerine üye ülke bayraklarıyla birlikte Filistin Devleti bayrağının da çekilmesinin kabul edilmiş olmasından memnuniyet duymaktayız.” denildi.

Bu kararın Filistin Devleti’nin dünya sathında daha fazla ülke tarafından tanınması açısından önemli olduğu belirtilen açıklamada, “Bu karar, Filistin Devleti’nin dünya sathında daha fazla ülke tarafından tanınması ve Filistin halkının süregiden işgalden bir an evvel kurtularak 1967 öncesi sınırları içerisinde, başkenti Doğu Kudüs olan kendi egemen devletlerinde hür yaşama özleminin hayata geçirilmesi hedefi bakımından önemli bir adım teşkil etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.