banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle düzenlenen programda imamlara hitap eden Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, vazifelerinin bu dini insanlara doğru olarak ulaştırmak olduğunu söyledi.

Yüceer, İslam dininin kitabıyla sünnetiyle apaçık ortada olduğunu, içinde yüz kızartacak hiçbir meselenin olmadığına dikkat çekerek, “Bu din Allah’ın dinidir. Sadece ayeti okursanız hata yaparsınız. Ayeti şöyle okuyacaksınız. Tefsirine bakacaksınız. Mevdudi’ye bakacaksınız. Seyit Kutub’a bakacaksınız.  Hamdi Yazır’a bakacaksınız. Bir Fahrettin Er Razı’ya bakacaksınız. Bir Kurtubi’ye bakacaksınız. Baktığınız zaman muazzam bir dünya göreceksiniz tefsirlerde. Hadis rivayet eden zatlar eline geçirdikleri hadisleri toplayıp bizlere aktarmışlar. Bu zatlar herhangi bir ekleme yapmamışlar. Allah’ın kelamının üzerine peygamberin sünnetinin üzerine söz söylenmez. Sizler hadisleri şerhleriyle beraber okuyacaksınız. Şerhiyle beraber okuduğunuz zaman karşınıza koskocaman bir okyanus çıkacak.”dedi.

“Amerika’ya ve maddeye değil, Allah’a kul olacağız”

Allah’ın yaratması ve bu kadar nimetleri vermesi nedeniyle bir kulluk vazifelerinin olduğunu, bu vazifenin hakkını yerine getirmek için çalışılması gerektiğini ifade eden Yüceer, peygamber metodunun takip edilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Bizler kuluz. Ama maddeye değil, Amerika’ya değil, başkasına değil, Allah’a kul olacağız. En büyük hedefimiz kamil bir mümin olmak. Bunu başaracağız. Yeryüzünde 7 milyar insan var Peygamber(sav) tek bir kişiyle başladı bu gün 2 milyara yakın bir milletiz. Tek bir vazifemiz var bu dini insanlara ulaştırmak. Hz. Nuh’un yaptığı gibi her ortamda bu dini Allah’ın kullarına ulaştırmak. İşimiz bu olacak."

“Sahabe anlayışıyla, sahabe tevazusuyla halkın içine gireceğiz”

İslam’ın kaynağından alınması ve doğru bir şekilde uygulanması gerektiğini belirten Yüceer, sadece belirli bir günde insanlara hitap edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Sahabe anlayışıyla, sahabe tevazusuyla halkın içine girilmesi gerektiğini belirten Yüceer, "Bu halk sana emanettir. Sadece hutbe kâğıdını okumak yeterli olmuyor. Sadece Cuma namazı Cuma hutbesi yeterli değil. Bunlar sanki bir pürsüdür gibi görünüyor.

Teke tek her bir fert ile ilgileneceksin. Kızların başı açıksa bunu günahı bizimdir biz anlatamadık.  Bu insanlar namaz kılmıyorsa bunun sebebi biziz. Biz onlara ulaşmadık. Biz onlara bu dini anlatamadık. Öyleyse bizde bir problem var. Bizim kendimizi kontrol etmemiz gerekir. Hendekte balyoz sallamış, Bedir’de kılıç kuşanmış, Uhut’ta dişi kırılarak kanı yere akıtılmış bir peygamberin ümmetiyiz.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.