banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Din ile dil birbirinin alternatifi değil

 

Hür Dava Partisi Kızıltepe teşkilatı tarafından düzenlenen semire HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz konuşmacı olarak katıldı. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe binasında gerçekleştirilen seminere HÜDA PAR Mardin il Başkanı Şehmus Akman, İlçe Başkanı Burhan Aydın ve partililer katıldı.

Kızıltepe teşkilatının 6-7 Ekim vandalizmi ve barbarlığını iliklerine kadar yaşadığını ancak Allah'ın yardımı ile izzetli bir duruş sergilediğini ifade eden Yavuz, bu duruşu ile Kızıltepelilerin Gazilik mertebesine ulaştığını söyledi.

Halkın evlatlarını birbirine düşürmeye çalışarak ciddi fitne ve provokasyonlar peşinde olan emperyalist güçlerin yereldeki taşeronlarının hesaplarının, HÜDA PAR'ın soğukkanlı ve kararlı tutumu sayesinde boşa çıktığını dile getiren Yavuz, birilerinin HÜDA PAR'ı bölge özelinde ortaya koymaya çalıştıkları projelerin önünde engel olarak gördüklerini ifade etti.

HÜDA PAR olarak İslami muhalefet görevini yerine getirdiklerini belirten Yavuz, hükümete hem insani hem de İslami sorumluluklarını hatırlattıklarını ve İslami şahsiyetlerinin içinde kalarak bu mükellefiyetlerini yerine getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Çözüm sürecinde yapılan yanlışlıkları tarihsel süreçlerden de örnekler vererek dile getiren Yavuz, dil ve dini birbirinin alternatifi gibi sunmaya çalışan örgüt ve siyasi uzantılarının bu tavrını eleştirdi.

"Dilimize de dinimize de sahip çıkacağız"

Yavuz, dini ve dili birbirinin alternatifi olarak görmediklerini, dilleri ve kavimleri Allah'ın ayetleri olarak gördüklerini belirterek, "Dilimize de dinimize de sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

İdris-i Bitlisi'nin 500 yıl önce Kürt aşiretlerini temsilen Osmanlı ile Şeriat olarak bilinen İslam hukuku üzerine bir anlaşma imzalayarak 300 küsur yıl barış ve huzur ikliminin oluşmasını sağladığını dile getiren Yavuz, bu antlaşmanın günümüz formlarına uydurularak çözüm süreci için de geçerli olabileceğini ifade etti.

Yavuz, HÜDA PAR olarak hiçbir zaman saldırgan bir tutumun içinde olmadıklarını, olmayacaklarını fakat hiçbir saldırı karşısında da sinmediklerini ve sinmeyeceklerini ifade etti.

Partililerin gündem ve 2015 seçimlerine ilişkin sorularını da yanıtlayan Yavuz, ardından parti binasında meydana gelen yangın ve tahribat hakkında bilgi aldıktan sonra parti binasından ayrıldı. (Mehmet Aslan - İLKHA) 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.