banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

 Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle “Cami ve Gençlik” temalı etkinliği, Batman İl Müftülüğü tarafından saat 10.30'da Yeni İl Kültür Konferans Salonunda düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca katıldı.

Ayrıca programa, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Müftüsü Hasan Çağlar, imamlar ve bayan kurs hocaları katıldı.

İl Müftülüğü Vaizi Murat Kurt’un sunuculuğunu yaptığı program, Havzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, camilerin önemini anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle tüm imamların haftasını tebrik ederek cami ve din adamlarının önemine değindi.

“Din görevlileri sadece camilerde namaz kıldırma memurları değildirler”
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Cihat Arık, bu haftanın sadece bir etkinlik haftası içerisinde geçmemesi temennisinde bulunarak, “Camiler ve din görevlileri birbirlerini tamamlayan iki temel unsurdur. Camilerimiz toplanma yerleridir. Camilerimiz ne yazık ki geçmişten bu yana gelen bir anlayış olan sadece ibadet edilen yer değildir. Din görevlilerimizde sadece camilerde namaz kıldırma memurları değildirler. Bu iki noktayı çok iyi bilmeliyiz. Süregelen bu anlayış ile çeşitli çarpıklıklar olmakta, din görevlilerimiz görevlerini yerine getirirken tam yerine getirememekte ve bu vesileyle yapılan bu etkinliklerin de noksanlıkları ve özeleştiriyi yapmamıza fırsat vermesini temenni ediyorum.” dedi.

“Camiler mahallenin ihyasıdır”
Daha sonra cami ve gençlik konulu bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, din görevlilerinin çocuk ve gençlere sahip çıkmak zorunda olduklarını belirterek, aksi halde çocuk ve gençlerin kötü insanların eline düşeceğine dikkat çekti. Özellikle camilere çok önem verilmesi gerektiğini ifade eden Çamlıca, camilerin sadece ibadet yeri olmadığını ve çocuk ile gençlerin camilerde iyi bir İslam terbiyesi alması gerektiğinin vurgusunu yaptı. Ayrıca, çocukların camiye gelmeleri için imamlara tavsiyelerde bulunan Çamlıca, “Çocuklar camilere gelirken onlara güzel davranmalıyız. Çocukları kazanmanın yoları, onlara camiyi sevdirmekle geçer. Camiler mahallenin ihyasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konferansın öğleden sonraki bölümü, Kur’an kursu öğrencilerine yönelik olacak. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.