banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kocaeli İnanç Platformu tarafından İzmit Özgürlük Meydanında yapılan  498. hafta basın açıklamasında, Üsküdar Validebağ Korusunda Cami yapımına karşı çıkanlar sert bir dille  kınandı.

Saat 13.00’te basın açıklaması için toplanan vatandaşlara, basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği yetkililerinden Behlül Metin okudu.
Behlül Metin konuşmasında, “90 seneden beri bu ülkede dinin kökünü kazımayı kendine misyon edinen, dindarları asmaktan zindanlarda çürütmeye kadar, her türlü zulmü reva gören din düşmanı CHP bir zafer daha kazanmıştır. Validebağ Korusu dışında yer alan, beton sahada, çevredeki kişiler tarafından kaçak otopark olarak kullanılan alana inşa edilecek Koru Cami inşaatı, otopark gaspçıları, ezan düşmanları, cami karşıtları, çapulcular ve CHP’nin iş birliği ile durdurulmuştur.
Cami düşmanlarını peşine takan din düşmanı CHP, yayın organı konumunda bulunan Halk TV’den, kesintisiz yayın yaparak, Taksim Gezi olayları benzeri bir isyan çıkartmaya çalışmış, bunu başaramamış fakat cami inşaatının durdurulmasını başarmıştır. Din düşmanı CHP'liler, artık bu zaferleri ile ne kadar övünseler azdır. Akşam bir yandan içki kadehlerini tokuştururken, diğer yandan cami inşaatını durdurmanın verdiği sevinçle zaferlerini kutlarlar artık.


 

Din düşmanı CHP'lilere sormak istiyoruz, Validebağ'da ‘Ezan sesi bizi rahatsız edecek’ diye utanmadan açıklama yapanlara! Orayı korsan otopark olarak kullananlara sormak istiyoruz? Siz öldüğünüzde cenazeniz, bu gün engellemeye çalıştığınız caminin musalla taşına gelmeyecek mi? Birisi dese ki, "Bu adamın cenaze namazını kılmayın, bu adam ‘Aman ezan sesi duyulmasın, aman mahalleme cami yapılmasın’ diye elinden geleni ardına koymamıştı", kıyameti kopartırsınız. Fakat bu cami ve ezan düşmanları Taksimden sonra Validebağ'da da cami yapımına engel olmayı başarmışlardır.


 

Kaçak otopark olarak kullanılan alana yapılacak cami inşaatını, korunun ağaçları kesilerek, korunun içine yapılacakmış gibi göstermeye kalkan sahtekarlara soruyoruz? Aynı bölgede sosyal tesis adı altında yüzme havuzlu, tesisler yapıldığında, ağaçlar katledilirken neredeydiniz? Tatilde miydiniz? İnsanların yüzeceği tesis için ağaç kesmek çağdaşlık ! Allaha ibadet etmek için koru kenarına cami yapmak yeşil katliamı. 


 

Ey sahtekar yeşilciler Validebağ korusunun ağaçları yüzme havuzlu, içkili sosyal tesis yapmak için kesilirken nerede idiniz, kış uykusuna mı yatmıştınız? 90 seneden bu yana olduğu gibi ufak bir gurup din düşmanı, çevrenin Müslüman halkını sindirmiş, dışarıdan getirilen taşımalı çapulcu guruplar ve CHP’nin desteği ile cami yapılmasına engel olarak, Müslüman öz yurdunda bir kez daha esir edilmiştir. O civarda bulunan ve namazlarını bodrumda kılan cemaate sesleniyoruz. Gasp ettikleri otopark ellerinden gidecek diye, ezan sesi duyulacak diye, çevrede eylem yapanlar caminize engel olurken neredeydiniz? Orada cami yapacaklara destek olup, neden ‘Cami yapımına destek’ eylemi başlatmadınız? Rutubet kokulu havasız bodrumlarda, iki büklüm namaz kılmak çok hoşunuza mı gidiyordu da sustunuz. Cami düşmanları kadar, ezan düşmanları kadar sizin sesiniz çıkmadı. Size de yazıklar !! olsun. Yarın birileri gelip namaz kıldığınız bodrumun kapısına kilit vurup, "Hoop hemşehrim, Validebağ’da namaz kılan insan görmek istemiyoruz !, çabuk terk edin burayı" dese, kuzu kuzu orayı da terk edersiniz. İnandıkları davanın arkasında dimdik durmayan çoğunluklar, azınlıkta olsa baskıcı zalimlerin tahakkümünde aşağılık bir yaşam sürmeye mahkumdurlar.


 

Cami düşmanlarının en büyük destekçileri de Zaman , Bugün, STV medya grubu olmuş, olayı ağaç katliamı gibi gösterip, eylemcilere yayınları ile alenen destek vermişlerdir. Şeytan bazen soldan bazen de sağdan yanaşır. İki ayaklı soldan yaklaşan şeytanların bir kısmı, apaçık "Validebağ’da ezan sesi duymak istemiyoruz" deyip, karşı çıkarken, sağdan yanaşan iki ayaklı şeytanların, sözde müslümanların bir kısmı da, " yeşil katlediliyor" yaygaraları ile koroya katıldılar. CHP'nin, Ezan düşmanlarının zaferinde, bu sözde müslümanların payı da büyüktür.
Başta siyasi konular olmak üzere, her konuda açıklama yapan Fethullah Gülen'i , STV, Zaman ve Bugün medyasının desteği ile durdurulan Validebağ’daki cami inşaatı konusunda açıklama yapmaya davet ediyoruz. Validebağ korusu camiine engel olanlara, destek veren Zaman, Bugün, STV grubunun bu desteğine, cami düşmanlığına katılıyor mu? Senelerce insanlara dini anlatarak hizmet ediyoruz dediniz, din adına paralarını topladınız. Yapılacak camiye engel olmak sizin insanlara anlattığınız dinin neresinde var? Fethullah Gülen , çık televizyonlarda bunu açıkla!


 

Yetiştirdiğin insanların cami yapımına engel olacaklara destek vermesine katılıyor musun, katılmıyor musun? Çık bunu açıkla. Ezan sesinden rahatsız olanlara, camide Allah diyerek, Allah’ın adını zikredenlerden rahatsız olacaklara, yeşil katlediliyor kılıfıyla, sana bağlı medya organlarının verdiği destek, senin anlattığın dinin neresinde var? Çık ekranlardan bu olayı ya sahiplen, ya da reddet. Reddetmediğin takdirde, cami düşmanlarının yandaşı olarak anılacaksın ve bu halk diyecek  ki, "İçinde cami yapımına engel olan o din anlayışın var ya, al o dini kafana çal". Türkiye kamuoyu senin bu konuda yapacağın açıklamayı bekliyor, siyasi konularda, muhalefet lideri gibi yaptığın açıklamalarının bir kenarına, ekibinin cami düşmanlığı konusunda tutunduğu tavrı nasıl karşılıyorsun? Çık bunu açıkla da, herkes sizi gerçek yüzünüzle tanısın. “  ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.