banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Din Dersinin Kaldırılması Geleceğimizi Karartır
“Din Dersinin Kaldırılması Geleceğimizi Karartır”
Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, din dersini zorunlu olmaktan çıkarma girişiminin, telafi edilemeyecek vahim sonuçlar ortaya çıkaracağını bildirdi.

 

Şenocak, zorunlu din dersinin kaldırılacağına yönelik haberlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, doğru dini bilginin devlet tarafından vatandaşlarına verilmesi gerektiğini ifade ederek, dini bilgiye en çok ihtiyaç duyulan bu zamanda alınacak böyle bir kararın büyük bir hata olacağını kaydetti.

Devlet, matematik gibi edebiyat gibi ve benzeri birçok dersi zorunlu olarak verirken yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede insanlara kendi dini ile ilgili bir konuyu ders olarak vermesinden daha doğal bir şeyin olmadığını ifade eden Şenocak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Devlet, vatandaşına doğru bilgiyi en doğru yoldan vermekle mükelleftir. Devlet öğretir, uygulamak isteyen uygular ya da uygulamaz. Bu, kişilerin vereceği bir karardır. Toplumsal yozlaşmanın hat safhada olduğu, insanların dinden uzaklaşması sonucu birçok maddi ve manevi bunalıma girdiği şu dönemde, verilecek kararın bir defa daha gözden geçirilmesi gerekiyor.

Din dersini zorunlu olmaktan çıkarma girişiminin telafi edilemeyecek vahim sonuçlar ortaya çıkaracağını savunan Şenocak, Bir grubun mutlu edilmesi uğruna genç nesillerin geleceği karartılmasın uyarısında bulundu.

Hükümetten vebali yüksek bir karara imza atmamasını isteyen Şenocak, Alevi ile Sünninin birbirini daha iyi anlamasının ancak ikisinin de İslamı referans almasıyla mümkün olacağına dikkati çekti.

Alevi vakıf ve derneklerine de çağrıda bulunan Şenocak, Dini eğitim alan Alevi kardeşlerimiz mi geleneklerine daha bağlılar yoksa almayanlar mı? Tartışmasız bir şekilde şunu söyleyebiliriz ki dini tanımayan Alevinin son tahlilde varacağı yer, Alevilik değil ateizmdir görüşünü öne sürdü.

YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.