banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Din değil, gitar eğitimi vermişler

Din değil, gitar eğitimi vermişler

“Yeniden yapılandırma” çerçevesinde müdür Ayşe Sucunun görevden alınması ve ardından 28 üyenin istifa ettiği Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezinin din ve din eğitimiyle ilgili hiçbir faaliyetinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Merkezin internet sitesinde yer alan faaliyetler bölümünde kültürel, eğitimsel ve sosyal faaliyetler boş gözükürken, gençlik çalışmaları bölümünde ise resim, gitar, keman, İngilizce, Arapça ve Diksiyon kursları açtıkları belirtiliyor. Merkezin 2010-2011 dönemi faaliyetleri arasında din eğitimi dışında her alana el attığı görülüyor. Bunlardan bazıları şöyle: Müzik; Gitar, Ud, Keman, Ney, Ritim, Bağlama, Klasik Türk Musikisi ve Tasavvuf Müziği. Dil; İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Türkçeyi Doğru ve Güzel Konuşma (Diksiyon), Hızlı Okuma. Bilgisayar; Web tasarım, Bilgisayar Destekli Çizim, Bilgisayar Destekli Grafik, Photoshop. El Sanatları; Tezhip, Hat, Ebru, Resim, Mozaik, Takı Tasarımı, Ahşap ve Kumaş Boyama. Genç-Yorum; sine-yorum, dil-yorum, gezi-yorum, yazı-yorum, genç buluşmalar. Psikodrama.
GÖNÜLLÜ DEĞİL, MAAŞLI ÇALIŞIYORLAR
Merkezin yönetim kurulu üyelerinin “karşılıksız” çalıştıkları iddiası da gerçeği yansıtmıyor. Önceki gün istifa eden 28 yönetim kurulu üyesi adına açıklama yapan Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, “Bizler hiçbir çıkar beklemeden, hatta zaman zaman maddi-manevi katkılarda bulunan gönüllüleriz” demişti. Ancak edinilen bilgiye göre Yönetim Kurulu üyelerinin yüklü miktarda maaş aldıkları iddia ediliyor.

28 ŞUBATIN ÜRÜNÜ MÜ?
Merkezin 28 Şubat zihniyetinin bir ürünü olduğu belirtiliyor. Gazi Üniversitesi Türkçe-Edebiyat Bölümü mezunu olan Sucu, Diyanet İşleri Başkanlığında eğitim uzmanı olarak çalışıyordu. Normal bir memur olan Sucu, başörtüsü ve örtünme konusundaki fikirleri nedeniyle 28 Şubat sürecinin yaklaştığı 1996 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezini kurdu. Merkezin 14 yıl başkanlığını yapan Sucu, 2000li yıllarda “memur olmasına rağmen kazanç getirici ikinci iş yaptığı” gerekçesiyle soruşturma geçirdi. Ayrıca Sucu, laikçi çevreler tarafından el üstünde tutulan birisi olarak biliniyor.

AYŞE SUCU SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ
Görevinden alınan Ayşe Sucu ise Akitin sorularını cevaplandırmaktan kaçındı. “Görevden alınmanız konusunda bir açıklamanız olacak mı?” şeklindeki sorumuza Sucu, “Bu konuda açıklama yapmak istemiyorum” cevabı verdi. “Ancak kamuoyu sessizliğinizin nedenini merak ediyor” dediğimizde ise Sucu, “Lütfen soru sormayın. Bu konuda konuşmadım. Konuşmayı da düşünmüyorum” dedi. “Yönetim kurulundan istifa eden arkadaşlarınızın din görevlisi olmaması, dini değil kültürel faaliyetler ile öne çıkmanız ve hiçbir başörtülü dindar kadının sorununa eğilmeyişiniz tepkiyle karşılanıyor. Bu konular hakkında neler söylemek istersiniz?” şeklindeki sorumuza da Sucu, “Çalışmalarımız ortada. Hepsi biliniyor. Onun için konuşmayacağım” demekle yetindi. 

HASAN TOSUN / YENİAKİT


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.