banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

DİMED'ten

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle, Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkanı Mahmut İrtem tarafından bir kutlama mesajı yayımlandı.

DİMED Başkanı İrtem tarafından yayımlanan mesajda özellikle basın mensuplarının karşılaşıldığı sorunlara dikkat çekildi.

“Basın çalışanlarının karşılaştıkları tüm engellerin kaldırılmasını beklemekteyiz”

Basın çalışanlarının çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını ifade eden İrtem, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Enformasyon kaynağının ana aktörleri konumunda olan basın-yayın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyoruz. Öte yandan, toplumu bilgilendirme adına; savaşın, çatışmanın, şiddet girdabının ve benzeri durumların zor şartlarına katlanarak kamusal hizmet sunan basın çalışanlarının yılda bir kez hatırlanması yeterli bulmamaktayız. Toplumu aydınlatmak için imkânsızlıklar içinde çalışan basın mensuplarının büyük özveri göstermelerine rağmen, çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını ifade etmek isteriz. Basın çalışanlarının kamusal görevlerini icara ederlerken karşılaştıkları tüm sorunların, engellerin kaldırılmasını beklemekteyiz. Yaşanan sorunların aşılmasındaki en önemli noktanın ise meslektaşlarımız arasında örgütlenme ve mesleki dayanışmanın güçlenmesinde görmekteyiz.”

“Meslektaşlarımızın sunduğu kamusal hizmet tüm kesimler tarafından görülmeli”

Gazetecilerin yaptığı kamusal hizmetin takdir edilmesi gerektiğine vurgu yapan İrtem, “Zaman mevhumunun önüne geçerek büyük bir özveriyle ve emek harcayarak çalışıp topluma bilgi sunan meslektaşlarımızın sunduğu kamusal hizmetin tüm kesimler tarafından görülmesini ve hak ettikleri takdirin gösterilmesini umut etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

İrtem, yayımladığı mesajın sonunda, “Bu münasebetle basın çalışanlarının  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tekrar en içten dileklerimizle tebrik ederiz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.