banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

DİKKAT!.. Dedaş Düğmeye Basıyor

Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ),bu çerçevede borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini kesecek.



Dicle Elektrik, özelleşme sonrası geçen 6 aylık sürede hayata geçirdiği ve tümü abonelerin yararında olan kampanyalarla, müşterilerin büyük takdirini topladı. Yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ), bu sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013’te bir daha yenilenmemek üzere sona erdiriyor. Büyük bir katılım olmasına rağmen, kampanya süresince borcunu ödememekte direndiği saptanan 217 bin abonenin elektriği kesilecek.

Geçmiş dönemlerde yeterli ve sıkı denetim uygulanmaması nedeniyle özellikle bölge illerinde yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımı ve borcunu ödememe alışkanlığının, özelleşme sonrası değiştirilmesinin sağlanabilmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Dicle Elektrik bölgesinde bu sebeplerden dolayı elektrik enerjisi kesilen abonelerin, borcunu ödemeden mühürleri kırarak enerji almaya devam etme alışkanlığı dikkat çekici boyutlarda bulunuyor. Bu durum, abonelerin ve yasal olmayan biçimde sayaca müdahalede bulunanların can güvenliklerini de tehlikeye sokuyor.

Bunun yanı sıra, ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bu müdahale nedeniyle aboneler, kayıt dışı ‘kaçak yollarla’ elektrik enerjisi kullanmaktan ötürü ‘karşılıksız yararlanma’ sucu işlemekten hapis cezası dahi alabiliyor. Söz konusu aboneler bununla birlikte parasal müeyyideler ve ‘kamusal haklardan men’ ile sonuçlanan cezalarla da karşı karşıya kalabiliyorlar.

Dicle Elektrik, özelleştirme öncesi yeterince uygulanmayan bu müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı aldı. Bunun için hukuk büroları ve avukatlarla kapsamlı anlaşmalar imzalandı. Bu doğrultuda, aralarında belediyeler, köy içme suları, resmi ve kamu kurumları, şirketler, ticarethane ve meskenlerin bulunduğu abonelerin enerji kesintisinin kış ortasında mağduriyetlere yol açmaması için herkesin yükümlülüklerini yerine getirmesi uyarısında bulunuldu.

DEPSAŞ, borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik enerjisi kullanma alışkanlığından vazgeçmeyen abonelere yönelik olarak bölge genelinde başlatacağı enerji kesme uygulamasına 1 Ocak’tan itibaren başlayacak. Kısa sürede tamamlanması beklenen borçlu 217 bin abonenin elektriğini kesme işlemini Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ( DEDAŞ) ekipleri gerçekleştirecek.

Bu uygulama, borcunu düzenli ödeyen abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamayı da amaçlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.