banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

DİHA'ya bir yalanlama da köy muhtarından geldi

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesine bağlı Karahan köyünde önceki gün iki aşiret arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayı siyasi bir olaymış gibi yansıtan Dicle Haber Ajansına (DİHA) bir yalanlama da köy muhtarından geldi.
İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) sorularını yanıtlayan Karahan köyü muhtarı Fevzi Çubuk, DİHA tarafından yapılan haberlerde olayın çarpıtıldığını vurguladı.

Uzun bir süredir Mendah ve Karahan aşiretleri arasında husumet yaşandığını söyleyen Çubuk, “Köyde iki aşiret bulunmaktadır. İki taraf da birbirleriyle kavgalıdırlar. Karahan köyünde mevcut bir su şebekesi vardı. Mendah aşiretinden biri köye ait olan su kuyusunu kendi tarlasına doğru akıtmıştır. Karahanlılar da buna müsaade etmediği için aralarında husumet çıkmıştır.” dedi.

“HÜDA PAR barış için tarafsız bir şekilde uğraşmıştır”
İki aşireti barıştırmak için birçok kesimden insanın geldiğini, HÜDA PAR’ın da barış için tarafsız bir şekilde çaba sarf ettiğini söyleyen Çubuk, “HÜDA PAR yapıcı olarak bu işin düzeltilmesi için tarafsız bir şekilde halkın barışması için, husumetin aradan çıkartılması için uğraşmıştır. Ben Mendah aşiretindenim. Ayrıca bu köyün muhtarı olduğumdan dolayı olan bitenden haberim var. HÜDA PAR ve diğer cemaatlerin hiçbir taraf tutmadan sadece Allah rızası için barış amacıyla uğraştığına şahidim.” ifadelerini kullandı.

"Olayın hiçbir siyasi yönü yoktur”
Olayın kesinlikle siyasi bir yönünün olmadığını söyleyen Çubuk, DİHA tarafından köylerindeki camide İŞİD üyesi yetiştirildiği haberini yalanladı.


 

Köylerindeki caminin HÜDA PAR kurulmadan önce yapıldığını söyleyen Çubuk, “Karahan’daki cami HÜDA PAR kurulmadan önce yapılmıştı. IŞİD ile hiçbir alakası yoktur. Ben köyün muhtarıyım köyü çok iyi biliyorum burada kesinlikle öyle bir şey yoktur. Karahan'da HÜDA PAR tarafından IŞİD’in eğitildiğini kim söylüyor ise o köyün muhtarı olarak diyorum ki bu sözlerin hepsi yalandır.

Son olarak barış için aracı olan ve düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Adil Karacadağ'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da Allah'tan sabır diliyorum.” dedi. (Ali Adiyaman - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.