banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Dicle Üniversitesinde 'Mazlum Coğrafyalar'sergisi

İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan DER) öncülüğünde Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından 'Mazlum Coğrafyalar’konulu resim sergisi düzenlendi. Sergide, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekmek ve hatırlatmak amaçlandığı belirtildi.

Mazlum ve mustazafların sesini duyurmak ve haklarını savunmak adına açılan sergiye başta İlahiyat Fakültesi öğrencileri olmak üzere çok sayıda öğrenci ziyaret etti.

Düzenledikleri resim sergisiyle ilgili açıklamalarda bulunan İhvan-Der üyelerinden Yusuf Ürgen, serginin amacının İslam coğrafyasında yaşanan mazlumiyeti hatırlatmak olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasındaki trajedileri hatırlatmak istediklerini belirten Ürgen,"Bizler İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak ümmetin kanayan yarasını, ümmetin içerisinde bulunduğu durumu hatırlamak, onların acılarını paylaşmak, onların acılarını yaşamak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için bu resim sergisini düzenledik. İlahiyat Fakültesi öğrencileri ümmete önder olacak insanlar yetiştirmek için kurulmuştur. Bizler de bu amaçla burada eğitim görmekteyiz. Biz öğrenciler ümmetin içerisinde bulunduğu hali, içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumu bizzat yaşayıp, onların acılarını hatırlamamız gerekiyor.Bu amaçla resim sergisi düzenleyerek ümmetin içerisinde bulunduğu hali hatırlatmak istedik."dedi.

'Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir'

İslam ümmetinin içindeki durumun zorlu ve meşakkatli olduğunu dile getiren Ürgen, dünyanın her yanında Müslümanlara yönelik başlatılan zulüm kampanyasına dikkat çekti.

DoğuTürkistan, Myanmar, Filistin, Suriye, Irak ve Mısır gibi ümmetin belirli coğrafyalarında Müslümanların içindeki acı tablonun ancak İslam’a sıkı sıkı sarılarak kaldırılabileceğine vurgu yapan Ürgen, “Peygamber Efendimizin (s.a.v)de belirttiği üzere, 'Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.' hadisini şiar edinmeliyiz. Bu çalışma bilinciyle İslam ümmetine daha faydalı olmak için bu sergiyi yapmış bulunmaktayız."ifadelerini kullandı.

Bugün açılan serginin yarın son bulacağı bekleniyor. (Mustafa Kaynak / M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.