banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Dicle Elektrik Viranşehirli Çiftçilerle Buluştu



Dicle Elektrik Dağıtım, bedeli ödenmediği için tarımsal sulamada israf boyutunda kullanılan elektriği kayıt altına alarak, müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verebilmek için başlattığı kampanya nedeniyle yöre çiftçileri ile buluşmaya, onlara kampanyanın faydalarını anlatmaya devam ediyor. Son olarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde muhtar ve çiftçilerle bir araya gelen Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, kesintisiz enerji ile israf edilmeden de tarımsal sulama yapılabileceğini anlatarak, çiftçileri 18 Nisan’da sona erecek kampanyaya katılmalarını istediler.

TOPLANTIYA KATILIM YÜKSEK OLDU
Şanlıurfa’da daha önce Akçakale, Harran, Siverek, Hilvan ve Ceylanpınarlı çiftçilerle buluşan Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, bu kez de Viranşehirli çiftçiler ile bir araya geldiler. Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantısı salonunda gerçekleşen yemekli toplantıya Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Çiter, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Kara, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, İlçe İşletme Müdürü İsmail Türk, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur ile muhtar ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda çiftçilere seslenen Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Çiter, Viranşehir’de sulamanın diğer ilçelere göre daha fazla ve elektrik enerjisi kullanılarak yapıldığını belirterek, bu sorunun aşılabilmesi için enerjinin israf edilmemesi gerektiğini belirtti. Kaymakam Çiter, yapılan toplantının hem çiftçiler için, hem de şirket için hayırlı olması dileğinde de bulundu.

İSRAFI ÖNLEMEMİZ GEREKİYOR
Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Demirbağ ise konuşmasında, yağışların az olması nedeniyle elektriğe dayalı sulama yüzünden Şanlıurfa’da günlük enerji tüketiminin 2.5 kat arttığını söyledi. Enerji tüketiminin rekor seviyede artmasından dolayı hem dağıtım şirketinin, hem de vatandaşın zorluklarla karşılaştığını belirten Demirbağ, “Günlük enerji tüketimi 9-10 milyon KWH’ten 24-25 milyon KWH’e yükseldi. Yapılan sulamalarda enerji, israf derecesinde kullanılıyor. Bu durum böyle gitmez. Bunu kayıt altına alarak, israfı önlememiz  gerekiyor. Bunun önüne geçebilmek ve enerji kalitesini artırmamız için çiftçi hemşerilerimizin sayaç takmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

HERKESİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI LAZIM
Şanlıurfa genelinde şirkete ait 5.400 trafo varken, pompaj sulamada kullanılan ve kendi hatlarına bağlı olan 3.şahıslara ait 18 bin özel trafo bulunduğunu belirten Demirbağ, herkesin kendine ait olan trafolarda ve hatlarda gerekli bakımları yapması gerektiğinin altını çizdi. Demirbağ, gerekli bakımların yapılması halinde olası arızaların minimize olacağını, şirketin ve çiftçilerin de yaşanabilecek kesintiler yüzünden sıkıntı yaşamayacağını söyledi. Toplantıya katılan çiftçilere gece sulaması tavsiyesinde de bulunan Neşet Demirbağ, gündüz sıcak saatlerde yapılan sulamada ürünün veriminin düştüğüne ve suyun buharlaşarak israf edildiğine dair Harran Üniversitesinin yapmış olduğu bilimsel araştırmalar olduğunu belirtti.

SAYAÇ TAKAN ÇİFÇİLER YARARINI GÖRDÜ
Tarımsal sulamanın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde bazı çiftçilerin geçen yıl sayaç takarak kampanyaya katılan Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çiftçilerle görüştüğü ve bu kampanya hakkında bilgiler aldığını belirten Dicle Elektrik Dağıtım Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, “Çiftçilerimiz Bismil ilçesinde çiftçiler ve pamuk üreticileri birliği yöneticileri ile görüştü. Sayaç takanlar, geçen yıl yaşadıklarını Şanlıurfa çiftçisine anlattılar. Kampanyaya katıldıklarını arıza haricinde elektriklerin kesilmediğini, israf edilmeden tarımsal sulama yaptıklarını belirttiler. Bu fırsattan yararlanan Bismilli çiftçiler, hem ucuza enerji alabildiklerini, hem de aldıkları enerjinin kalitesinin yüksek olmasından dolayı bu durumdan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Şanlıurfa  çiftçisinin Bismil çiftçisi ile buluşmaları olumlu oldu. Kampanyanın çiftçilerin zararına olmadığını, aksine yararlarına olduğunu kendi gözleri ile görme şansları oldu” diye konuştu

SON GÜN 18 NİSAN PAZARTESİ
Demirbağ, tarımsal sulama müşterilerinin birçok hususta kendi lehlerine olan bu kampanyayı kaçırmayarak 18 Nisan tarihine kadar sayaç takmak için Dicle Elektrik Dağıtım şubelerine müracaatta bulunmaları gerektiğini ifade ederken ise, elektik sayacı taktırmak için müracaatta bulunmayan ve enerjiyi bağlayarak tarımsal sulama yapan çiftçilerin elektriğinin, süresiz olarak kesileceğini söyledi. Enerjisini kendi bağlayan çiftçiler hakkında ise kaçak kullanım işlemi yapılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını ifade eden Neşet Demirbağ, bu kişiler hakkında alacak tahsili için de icra işlemleri başlatacaklarını sözlerine ekledi.
Dicle Elektrik Dağıtım, elektrik sayacı takılması ve gerekli sistemlerin kurulması karşılığında çiftçilerden herhangi bir bedel talep etmiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.