banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo

Dicle EDAŞ, Batmanlı muhtarlarla buluştu

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Batman İl Müdürlüğü yöneticileri, il merkezindeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda, kış aylarında elektrik enerjisinin ısınma amaçlı olarak kullanılmasına bağlı aşırı yüklenmeden kaynaklanan arızalar ve buna bağlı sorunlar ile çözüm yolları ele alındı. Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü’ndeki toplantıda, muhtarlara özel olarak hayata geçirilen iletişim hizmeti de tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, kış aylarında günde ortalama 200 arızaya müdahale ettiklerini belirtirken, iş yoğunluğu sebebiyle farklı birimlerden 12 personel ve 3 aracı arıza filosuna kattıklarını ifade etti.

Vatandaşların karanlıkta kalarak mağdur olmaması için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen İşlek, “Vatandaşlarımız da bize destek olur, elektriği israf etmez ise Allah’ın izniyle bu kış büyük bir sorun yaşamayacağız. Bu kış birbirimize destek olalım. Pansuman tedbirlerle bu kışı atlatırsak Batman’da gelecek yıl şirketimizin yapacağı yatırımlarla, buna benzer sorunları artık yaşamayacağız.” diye konuştu.

“Vatandaş fazla yaktığı sobanın fişini çekerse elektrik kesintisi olmayacak”

2016 yılının Batman için yatırım yılı olacağını da kaydeden İşlek, farklı mahallelerde mevcuda ek 32 trafo daha kuracaklarını, iletim hatları ise yenileyeceklerini söyledi. Aydınlatma çalışmalarının da hız kesmeden devam edeceğine değinen İşlek, “Bu kışı, bir birimize saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde aşmak istiyoruz. Bizim de eksikliklerimiz olabilir. Ama kesinlikle kötü niyetimiz yok. Vatandaşlarımız buna inansın. Yılın 8 ayı sorun yaşanmazken, kışın 4 ay büyük sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlarımız fazladan yaktıkları bir iki sobanın fişini çekerlerse, bu sorunlar olmayacaktır.” ifadelerin kullandı.

Muhtarlara özel arıza hattı

İşlek, arıza bildirimlerinde zaman kaybı yaşanmaması için Dicle EDAŞ’ın 444 80 86 numaralı telefon hattı dışında, muhtarlara özel bir arıza hattı kurduklarını da açıkladı. 7/24 açık olacak bu hatta muhtarların telefon numaraları ve isimlerinin tanımlandığını belirten İşlek, “Muhtarlarımız, vatandaşların ilettiği sorunları bu özel hat aracılıyla arıza ekiplerimize bildirebilecekler. Böylece zaman kaybının önüne geçilecek ve ekiplerimiz, gelen arızlara ivedi şekilde müdahale edebilecektir. Muhtarlar da zaman kaybetmeden muhatap bulacaktır. Aramızdaki iletişim sorununu bu yolla çözeceğimizi düşünüyorum. Muhtarlarımız ayrıca, mail üzerinden de sorunlarını iletebilecekler. Bunun yanında planlı kesintiler de mail üzerinden muhtarlarımıza iletilecek.” dedi.

Toplantı, muhtarların mahallelerinde karşılaştıkları elektrik sorunlarını anlatmaları ile son buldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.