banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

DHMİ 78.ci yaşını kutluyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 78. yılını kutluyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da katıldığı programa Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, DHMİ İl Müdürü Münir Uludağ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DHMİ Genel Müdürlüğünün tanıtım sunumunun gösterildiği gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Türkiye’ye umutla bakmak için Şanlıurfa yeter. THY gibi kuruluşlarımızın varlığı ülkemizin, bizim geleceğe olumlu bakmamızı sağlıyor. Şanlıurfa tarihi bir kent. İlk üniversite burada kurulup, ilk tarım burada yapıldı. 1 milyon 700 bin nüfusumuz var. Nüfus itibari ile Türkiye’de öğrenci sayısında 4.sırada yer alıyoruz. Bu değerler itibari ile hangi açıdan bakarsanız bakın Urfa zamanla ilk onun içinde yer alacak. Arkeologların yaptığı araştırmalarda bereket hilalinin urfayı simgelediği ortaya çıkıyor. Urfa bu manada kültürel coğrafi ve üretim konumu itibari ile stratejik bir noktada yer almaktadır.  Urfa’yı ele alıp incelememiz gerekiyor. Urfa bu konum itibari ile Mezopotamya ile Anadolu’yu buluşturuyor İran coğrafyasına açılacak olan sahayı konuşturuyor. Tevhid inancı bu kentte doğdu ve bu kentte tüm dünyaya yayıldı. İnsanı insan yapan değerlere önem vermeliyiz. Birbirimize omuz omuza verip; bu ülkede kamu görevlileri olarak “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” ilkesinden yola çıkarak birbirimize her konuda destek vermeliyiz. Bu anlamda THY Medarı iftiharımız. THY dünya da ulaşım anlamında dünyada büyük hizmetler yapıyor. Devlet hava meydanları idaresinin kuruluş yıldönümünü kutluyor, nice yıllara diyorum” dedi.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise, “DHMİ Genel Müdürlüğünün 78. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Bu kapsamda bu yıl kutlama etkinliklerimizi Şanlıurfa’da gerçekleştiriyoruz. Bizi burada ağırlayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Gecenin sonunda özel olarak hazırlanan kutlama pastasını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve DHM İl Müdürü Münir Uludağ birlikte kesti. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.