banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Devletin zirvesi Şanlıurfa'yı kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Şanlıurfa’nın Kurtuluşunun 94.yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e bir tebrik telgrafı gönderdi. Gönderdiği mesajında şunlara yer verdi; “Şanlıurfa ilimizin kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyorum. En değerli hazinemiz olan vatan toprakları yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanıyla kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmıştır. Milletimizin ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin mirasına sahip çıkacak birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk’ün büyük özveriyle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyorum. Şanlıurfalı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e bir kutlama mesajı gönderdi. Gönderdiği mesajında; “Vatanı milleti ve kutsal bildiği değerleri uğruna vatanını işgalci güçlere karşı canı pahasına savunan Şanlıurfa’nın kurtuluşunu simgeleyen bu özel günde tüm Şanlıurfalıları kutluyorum. Bağımsızlığı ve istiklali uğruna milletimizin her ferdi bu kutsal yolda tüm varlığını ortaya koymuş kurtuluş savaşını zaferle neticelendirerek tarihe altın harflerle geçmiştir. Devraldığımız bu değerli mirasla aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkartmak tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük görevimizdir. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum” İfadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı aynı zamanda Şanlıurfa Milletvekili olan Faruk Çelik ise yoğun programlarından dolayı 11 Nisan Kutlamalarına katılamadığı için üzüntülerini belirten bir kutlama mesaj gönderdi.

 

Ayrıca çok sayıda bakan ve milletvekili de Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94.Yıl Dönümünü dolayısıyla birer kutlama mesajı gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.