banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Her yılbaşında devlet eliyle gerçekleştirilen milli piyango ve şans oyunlarına tepki gösteren Müslüman halk, devletin insanları kumara değil,  maneviyata yönlendirmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle satılan milli piyango biletlerinin dinimizce haram olduğuna dikkat çeken Engin Ergin, halkı Müslüman olan bir ülkede devlet tarafından oynatılan kumarın nice ailelerin yıkılmasına sebep olduğunu söyledi.

Ergin, “Memleketimizde yaşanan bunca sıkıntılara rağmen, bi rde devletin kendi eliyle oynattığı kumar ve şans oyunları halkımızı daha da fazla sıkıntıya sokmaktadır.  Yetkililerin bir an önce şans ve kumar oyunlarını kaldırılmalarını talep ediyoruz.” dedi.

“Şans oyunları nice yuvaları yıktı”

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle, devletin yasal bir şekilde oynattığı milli piyango ve benzeri kumar oyunları yüzünden nice evlerin yıkıldığına işaret eden Mehmet Baran adlı vatandaş ise, bu sebepten dolayı insanların bankalara borçlandığına, çiftlerin boşanmasına ve intihara kadar giden hadiseler yaşandığına dikkat çekti.

Halkın yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede kumar,  Milli Piyango ve benzeri şans oyunlarının devlet eliyle oynatılması kendilerini üzdüğünü belirten Baran,  “Biz Resulullah’ın ümmetiyiz. Halkı Müslüman olan bir ülkede haram ve günah olan şans oyunları nasıl serbest olabilir. Buradan yetkililere sesleniyorum.  Elinizi vicdanınıza koyun, maalesef Müslümanlar olarak olumsuz ve üzücü şartlarda yaşıyoruz. Yetkililerden bir an önce şans ve kumar oyunlarını kaldırmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Devlet eliyle oynatılan kumar artık mide bulandırıyor”

İslam dininin her türlü haram kazancı yasakladığının altını çizen Hüseyin Turan, Kur-an-ı Kerim ve Peygamberin hadislerinde de kumar oyunlarının haram olduğunun belirtildiğini ifade etti. 

Turan,  “Halkı yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ama devletin bizatihi teşviki ile oynatılan kumar oyunları artık mide bulandırıyor. Devlet halkın üzerinden elini çeksin, şu ana kadar şans oyunlarında kazanan her kim varsa hayat hikâyelerine baktığımızda kazandığı haram para yüzünden iflah olmadığına birçok kez şahit olmuşuz.” ifadelerini kullandı.  (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.