banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

'Devlet İfsad eden değil ıslah eden olmalı'

Toplumda yaygınlaşan ve özellikle gençleri etkileyen haramlarla ilgili konuşan Vanlı Âlimlerden Molla Fahrettin Arslan, günahlara giden yolların kapatılması gerektiğini belirterek, “Devlet toplumu ifsad eden değil, ıslah eden bir konumda olmalı.” dedi.

Yöneticilerin münkerata giden yolları engellemesi gerektiğine işaret eden Molla Fahrettin Arslan, “İçki, kumar ve fuhuş yuvalarını devletin engellemesi gerekir. Bu münkeratlar ne yazık ki devlet eliyle yapılmakta ya da bunlara göz yumulmaktadır. Evvela bunu engellemek devletin görevidir. Devlet ya da mevcut yöneticiler bu güce sahiptirler. Bu yüzden de bunların engellenmesinde de mesuldürler. Devlet bu görevini yerine getirmediğinde iş âlimlerimize düşüyor. Âlimler vaaz ve nasihatlerle o insanları günahlardan uzaklaştırmaya çalışmalı. Bu da fayda etmez ve insanlar nasihatleri dinlemezlerse, Müslüman halkın bu günahlara karşı buğz etmek gerekir.” dedi.

“Eğitim sistemi de ıslah edici olmalı”

Özellikle günah ve münkeratların gençleri hedef aldığını ifade eden Molla Fahrettin Arslan, bunun önüne geçmenin yegâne yolunun ise eğitimden geçtiğini kaydetti.

Günahlara giden yolların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu: “Okullardaki eğitim- öğretim müfredatının baştan güzel bir şekilde elden geçirilmesi gerekir ki ifsat eden bir eğitim sistemi değil ıslah eden bir sistem ortaya konulabilsin. Şu bir gerçektir siz ne kadar ilaç alırsanız alın bataklıkları korutmadığınız sürece sinekleri ortadan kaldıramazsınız. Bu yüzden de günahlara giden yollar mutlaka ortadan kaldırılmalı ki Münkeratların önüne geçmenin en önemli yolu da budur. İnşallah gerek yetkililerimiz gerekse de âlimlerimiz bilinçli olan Müslüman kardeşlerimiz bu bilinçle hareket ederlerse, münkeratların önüne geçmek daha kolay olacak ve insanları bundan uzaklaştırmak da o kadar rahat olacak diye düşünüyorum.”

“Gençlerimizi cami cemaatle buluşturalım”

Ailelere de önemli tavsiyelerde bulunan Molla Arslan, gençlere mutlaka İslami bir eğitim verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi başıboş bırakmamamız gerekir. Çünkü Allah Resulü (sav) ‘Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz’ buyururken sorumluluk konusunu umumileştiriyor. Ailelerin bu noktada sorumluluktan kurtulamayacaklarını bilmeleri gerektiğini unutmamalı. Gençler başıboş bırakılmamalı çünkü çevremizde gençlerin ahlakını bozacak o kadar çok şey var ki. O yüzden velilerimiz çok dikkat etmelidir. Özellikle gençlerimizin cami cemaatlerle buluşturulması gerekir.” şeklinde konuştu.

Her şeyden önce evlerimizin ve ailelerimizin münkerlerden kurtarılması gerektiğine işaret eden Arslan, “Bu çirkinlikleri yapanları evlerden yetiştiğini bilmemiz gerekir. Hiçbir kimse uzaydan gelip de münkeratları yaymamaktadır.  Bu yüzden herkes kendi evinden ve ailesinden münkerleri def ederse inşallah toplumuz felaha da kavuşacaktır. Çünkü İslami kuralların geçerli olduğu evlerde yetişen gençler de çocuklarda inşallah günahlardan muhafaza olmuşlardır.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.