banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

'Devlet faizsiz kredi ve hibe desteği ile bize yardım etsin'

Diyarbakır’da 19 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği merkez Sur ilçesinde esnaf, zor günler geçiriyor. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Sur esnafı, devletin, faizsiz kredi ve hibe desteği ile kendilerine yardımcı olmasını istedi.

İlçede toptan dağıtım ve pazarlama işi yapan Ramazan Çiçek, çatışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Sur’un, şehir ticaretinin merkezi olduğunu dile getiren Çiçek, “Yükümüz çok ağır. Suriçi Diyarbakır’ın kalbi ve beynidir. Diyarbakır’da günlük onlarca kamyon mal giriş ve çıkışı oluyor. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için devletin esnafa kalıcı bir yer yapmasını, mağduriyetimiz konusunda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Devlet, faizsiz kredi ve hibe kredisi konusunda bize yardımcı olsun.” dedi.

Hendeklerin bir an önce kapanmasını ve silahların susmasını istediklerini aktaran Çiçek, “Allah rızası için biz esnafı düşünün. İki tarafa da sesleniyorum. Bizi yok etme aşamasındasınız. Diyarbakır’ın kalbi olan Suriçi’ni yok ediyorsunuz. Tarihi zenginliklerimizi, mescitlerimizi, kiliseleri, doğal zenginlikleri yok ediyorsunuz. Buna bir an önce engel olalım.” ifadelerini kullandı.

Sur ilçesinde bakkal işleten Necati Fasıl ise çatışmalardan en fazla halkın zarar gördüğünü ifade etti.

Halkın artık kaos ortamından uzak, rahat bir yaşam sürmek istediğini kaydeden Fasıl, “Sur esnafı olarak bu çatışmaların durmasını istiyoruz. Hendeklerin kazılması, barikatların kurulması, patlayıcıların yerleştirilmesi baştan beri yanlıştı. Çünkü sivil halka zarar geliyor. Medyada ‘Halk özgürlük istiyor, özyönetim istiyor’ şeklinde yansıtıyorlar. Ama halkın öyle bir talebi yok. Halk huzur istiyor. Halk, rahatça işyerini açıp, çocuklarının rızkını kazanmak istiyor. Çatışmalarla halka hayatı zindan ettiler. Halk; hendekten, çatışmadan rahatsızdır.” şeklinde konuştu. (Yunus Sırat-Hamza Adıyaman/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.