banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Devlet erkanı Naile Çatak'ın taziyesinde bulundular
İlçe merkezinde oturan aileye taziye ziyaretinde bulunan Vali Celalettin Güvenç’e, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.



Genç yaşta kızlarını kaybeden Çatak Ailesine başsağlığı dileyen Vali Celalettin Güvenç, olayın gerçekleştiği andan itibaren konunun takipçisi olduklarını belirterek, olayın faillerini güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sonucunda bir günde yakalanarak adalete teslim edildiğini anlattı.



Ailenin üzüntüsünü paylaştığını belirten Vali Güvenç, olayın faillerinin tutuklandığını ve aileden bundan sonra sağduyulu olmalarını istedi. Vali Güvenç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, suçluların kanun karşısında cezasını çektiğini söyledi. Vali Güvenç, gerek Jandarma gerekse polis ekiplerinin birlikte hareket ederek kısa sürede olayı aydınlattığını dile getirerek, ailenin herhangi bir sıkıntısı olması halinde bunu güvenlik birimleriyle ve kendileriyle paylaşmalarını istedi.



Derdimiz fakirliği yenmek



Bundan sonra aile büyüklerine daha büyük görevler düştüğünü ifade eden Vali Celalettin Güvenç, “Gençlere sahip çıkalım. Kan kanla yıkanmaz. Failleri, savcıya ve akabinde cezaevine teslim ettik. Sıkıntınız olursa bizler buradayız. Sizlere inanıyor ve sizleri seviyoruz. Devlet ayrım gayrım yapmadan tüm vatandaşlarının emrindedir. Bizim problemimiz fakirliği yenmek, yokluğu ve yoksulluğu yenmek; karşılıklı sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği geliştirmektir. Düşmanlığa da yeter, kana da yeter, kavgaya da yeter” dedi.



Vali Güvenç’in konuşmasının ardından ailenin ileri gelenleri olayın ilk anından itibaren devletin tüm birimlerinin birlikte hareket edip özverili bir çalışmayla olayı aydınlattığını söylediler. Faillerin yakalanmasını sağlayan herkese teşekkür eden ailenin ileri gelenleri, Vali Güvenç’in de kendilerini ziyaret etmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler. Aile, bu özverili çalışmaya mukabil kendilerinin de bundan sonra sağduyulu bir şekilde davranacaklarının sözünü Vali Güvenç’e verdiler.



Çatak Ailesine taziye ziyaretinin ardından Ceylanpınar’da esnafı ziyaret eden Vali Güvenç, vatandaşlarla da sohbet etti. Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Güvenç, yürüyerek gezdiği ilçe merkezinde çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.



Öte yandan Ceylanpınar Merkezde gerçekleştirilen taziye ziyaretinin ardından Çatak ailesinin Eyüp Nebi Beldesinde bulunan Ekinözü Köyü’ndeki taziyesini de ziyaret eden Vali Güvenç, burada da ailenin yakınlarına başsağlığı diledi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.