banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

‘Devlet bizi unuttu ama gazeteciler unutmadı’


Şanlıurfa Ceylanpınar Gazeteciler Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Yılın En’leri” ödül töreninde konuşan savaşın mağdurları, duygulu anların yaşanmasına neden oldular.

Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yılın En’leri” ödül töreninde “Unutulmayanlar” ödülüne layık görülen 5 aileden biri olan ve tarlada çalışırken Suriye’den atılan havan topuyla hayatını kaybeden Şükrü Kahraman’ın kızı Melek Kahraman, “Devlet bizi unuttu ama gazeteciler unutmadı” dedi.

Ceylanpınar Gazeteciler Derneği tarafından ilk kez düzenlenen ödül törenine iş, siyaset, bürokrasi ve basın mensuplarından çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninde bölgede görev yapan başarılı gazeteciler ile bürokrat, iş adamı, eğitimci, sivil toplum örgütü, öğrenci, doktor, sporcu ve kurum yöneticileri ödüle layık görüldü. Bu ödüller dışında ise ‘Unutulmayanlar’ ödülü geceye damgasını vurdu.

Gecede; 16 Temmuz 2013 tarihinde Suriye’deki iç savaştan dolayı seken mermi ile evinde başından vurulan 16 yaşındaki Mehmet Gündüz’ün ailesi, 17 Temmuz 2013 tarihinde ilçe Gençlik Parkı’nda dinlenirken kalbine isabet eden mermi ile 18 yaşında hayata veda eden Mahsun Ertuğrul’un ailesi, 26 Temmuz 2013 tarihinde 2 oğlu ile tarlada çalışırken yakınlarına düşen havan topu mermisi ile 44 yaşında hayata veda eden Şükrü Kahraman’ın ailesi, 3 Ağustos 2013 tarihinde Ramazan Bayramı nedeniyle ilçe merkezinde alışveriş yaptığı sırada göğsünden aldığı mermi ile 45 yaşında hayatını kaybeden Ramazan Zeybel’in ailesi ve 28 Ekim 2013 tarihinde evinde uyuduğu sırada evine isabet eden havan mermisi ile 30 yaşında hayatını kaybeden İdris Akgül’ün ailesi Yılın ‘Unutulmayanlar’ ödülüne layık görüldü.

İsimleri anons edilen ailelerin sahneye çıkması esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Tarlada çalışırken Suriye tarafından atılan bir havan topuyla 44 yaşında hayata veda eden Şükrü Kahraman’ın kızı Melek Kahraman, Ceylanpınar Gazeteciler Derneği’ne unutulmadıklarını hatırlattıkları için teşekkür ederek sözlerine başladı.

‘Devlet bizi unuttu ama gazeteciler unutmadı’

Kendilerine verilen sözlerin hiç birisinin yerine getirilmediğini dile getiren Kahraman, “Soma Madeninde hayatını kaybedenlere ‘Şehit statüsü’ veren devletin, bizim olmayan bir savaşta ve bir hiç uğruna yitirdiğimiz canlar için aynı hassasiyeti göstermemesi içimizi acıttı. Devlet bizleri maddi ve manevi, her şekilde unuttu. Ama gazeteci arkadaşlarımız bizleri unutmadı.” diye konuşan Melek Kahraman bu anlamlı gecede emeği geçenlere teşekkür etti.  

Kahraman, “Bölgedeki savaş devam ettiği sürece, biz bu acıyı unutmayacağız. Devletimizin Soma Maden faciasında yaşamlarını yitiren vatandaşların yakınlarına gösterdiği hassasiyeti bizlere göstermemesi, var olan ve kapanmayan acımıza acı kattı.” diyerek sözlerine son verdi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.