banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Desteklemelerdeki Bloke Kaldırılsın

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaparak, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Borcu olmayan çiftçilerin destekleme ödemelerine de bloke konduğunu kaydeden Eyyüpoğlu, destekleme ödemelerinin bloke edilmesinin bu yıl kuraklık, don, dolu afetleri yaşayan çiftçiyi mağdur  ettiğini, destekleme ödemeleri üzerindeki blokenin kaldırılması, gerektiğini söyledi.


Çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını ifade eden Eyyüpoğlu; “Çiftçilerimiz mazot, gübre ve zirai ilaç fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı  zor durumdadır. Bu yılın kurak geçmesi ve bankalara olan kredi borçlarından dolayı çiftçinin yükü oldukça artmıştır. Çiftçimize finansman olanağı yaratılmalı, destekleme ödemeleri yapılmalı ki çiftçi gelecek yıl üretim yapabilsin.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.