banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Dershanede sınav değil, haciz yapıldı
Şanlıurfa’da 500 öğrencisi bulunan bir dershaneye iflası nedeniyle haciz memurları geldi. Dershanede bulunan öğrenciler dershanelerinin battığını duyunca yönetimi protesto ettiler.
Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir dershaneye borçları nedeni ile haciz geldi, dershane yönetimini protesto eden bir öğrenci gözaltına alındı.
İddiaya göre uzun süreden beri birçok yere borcu olan dershane yönetimi bu durumdan öğrencileri haberdar etmedi. Sabah dershaneye gelen öğrenciler ders gördükleri dersliklere geçtiler. Bu sırada dershanenin borçlarını nedeni ile dershaneye gelen haciz memurları işlem yapmaya başladı.
Dersliklerde ders çalışan öğrenciler karşılarında haciz memurlarını görünce bir anlık şaşkınlığın ardından ne olduğunu anlamaya çalıştı.
Dershane yönetiminden bilgi almaya çalışan öğrenciler, yönetimden kimseyi dershanede bulamadı. Dershanelerine haciz gelen öğrenciler çaresizce dershanede bulunan eşyalara el konulmasını izledi.
Daha sonra ellerine aldıkları yaprak testler ve hazırlık kitaplarını dershane penceresinden yola atan öğrenciler, dershane yönetimini protesto etti.
Öğrencilerin attığı yaprak testler ve kitaplar kaldırımlarda uçuştu. Öğrencilerin protestosu üzerine dershaneye gelen polisler dershane girişinde güvenlik önlemleri aldı.
Dershane önünde toplanan öğrenciler yaklaşan sınav takvimini hatırlattı. Kendileri için hayati önem arz eden sınava kısa süre kala dershanelerine haciz geldiğini ve ortada kaldıklarını ifade eden öğrenciler, ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler.
500 öğrencisi bulunan dershanenin çoğunluğunu lisans yerleştirme sınavı hazırlık öğrencilerinin oluşturduğu öğrenildi.
Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.