banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Ders kitaplarında saklanan Atatürk gerçeği!

Ders kitaplarında saklanan Atatürk gerçeği!

Atatürk ile ilgili ders ve tarih kitaplarında saklanan bir gerçek daha ortaya çıktı.

Rotahaber Genel yayın Yönetmeni Ünal Tanık, hiçbir cumhurbaşkanının mutabakatla seçilmediğini belirterek, buna Atatürk'ün de dahil olduğunu söyledi.

Ders kitaplarında Atatürk'ün Meclis'te bulunan milletvekillerinin tamamının oyuyla seçildiğinin belirtildiğini kaydeden Tanık, Belki garip gelecek ama hiçbir cumhurbaşkanı mutabakatla seçilmedi. Birinci cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk dâhil buna. Bize öğretilen tarih kitaplarında, “Meclis’te bulunan milletvekillerinin tamamının oyuyla” seçildiği öğretilir. Atatürk’ün aldığı oy 158 idi. Ama tarih kitaplarında Meclis’in üye sayısının 281 olduğu yazılmaz.123 milletvekilinin niçin katılmadığını kimse yazmaz." dedi.

Tanık, cumhurbaşkanı seçimlerinden Demirel ve Özal’a, sonrasında Başbakan Erdoğan’a uzanan pek çok konuda memleket.com.tr sitesine açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj...

-Biz sizi daha çok hazırladığınız sağlam haber programlarıyla tanıdık. Gazetecilik, radyoculuk, TV’de yapımcılık, internet yayımcılığı derken Derin Siyaset’le çıktınız karşımıza… Bu kitabın öyküsüyle başlasak söyleşimize…

Ünal Tanık: Kitabın yola çıkışı cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. 11. Cumhurbaşkanı’nın seçilmesi öncesinde bir altyapı oluşturulmaya çalışıldı. AK Parti misyonunu temsil etmeyecek bir ismin Köşk’e çıkarılması için çalışıldı. “Mutabakat” adı altında millet iradesine karşı bir dayatma sergilendi. İktidarın kararlılığı görününce de ülke bir kaos ortamına sürüklendi. Beni esas tahrik eden ise “mutabakat” dayatması oldu.

-Derin Siyaset kitabında geriye dönük bir bakış var. Sanki kronolojik bir sıralama… Neden böyle bir yol seçtiniz?

Ünal Tanık: Derin Siyaset bir tür hafıza tazeleme çalışması. Tarihe bakma gereği duyduğunuzda da o zaman konuları bir sıra ile ele alma gereği olduğunu düşünüyorum. Bazı olaylar, esas yapılmak istenen çıkışlara hazırlık olarak gündeme getiriliyor. Bu açıdan baktığımızda da kronolojik olarak ele alınması gerektiğini düşünüyorum.

-Kitapta özellikle cumhurbaşkanlarının seçim süreçlerine işaret ediyorsunuz ve mutabakatla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olmadığını belirtiyorsunuz. Gerçekten de öyle mi, hiçbir cumhurbaşkanında meclis üyelerinin mutabakatı söz konusu değil mi?

Ünal Tanık: Belki garip gelecek ama hiçbir cumhurbaşkanı mutabakatla seçilmedi. Birinci cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk dâhil buna. Bize öğretilen tarih kitaplarında, “Meclis’te bulunan milletvekillerinin tamamının oyuyla” seçildiği öğretilir. Atatürk’ün aldığı oy 158 idi. Ama tarih kitaplarında Meclis’in üye sayısının 281 olduğu yazılmaz. 123 milletvekilinin niçin katılmadığını kimse yazmaz.

haberin tamamı için tıklayınız:

Rota haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.