banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Derik'teki hendekler kapatılıyor

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’liler tarafından açılan hendek ile kurulan barikatlar, polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri ile kapatılıyor.

Hendeklerde ilk önce detektör ve köpeklerle bomba olup olmadığı kontrol edildikten sonra belediye çalışanları tarafından iş makinalarıyla hendekler kapatılıp barikatlar kaldırılıyor. Hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması, ilçe halkını bir nebzede olsa rahatlattığı görüldü.

Derik’te PKK’lilerin ilçe merkezinde hendek açması sonucu Kaymakamlık tarafından 26.11.2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı uygulanmış, 8 gün süren yasak 03.12.2015 tarihinde kaldırılmıştı. Yasağın devam ettiği sürede yaşanan çatışmalardan dolayı iki ateş arasında kalan halkın çoğunluğu beyaz bayraklarla evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından hendek ve barikatların kaldırılmaması ilçe halkının tedirginliğini devam ettiriyordu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.