banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Derik'te Cami hoparlöründen PKK marşları çalındı

Derik Kaymakamlığı tarafından ilçede uygulanan sokağa çıkma yasağı 2'inci gününe girerken, İlçenin bazı mahallelerinde çatışmalar devam ediyor. İlçe merkezindeki Dağ mahallesinde bulunan Necimoğlu Camisine giren PKK’liler yaklaşık bir saat boyunca Caminin hoparlöründen PKK marşı çaldı.

İlçede geçtiğimiz Çarşamba gecesi PKK’lilerin hendek kazmasıyla başlayan olayların ardından, Derik Kaymakamlığı saat 00.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulamıştı.  Olayların devam etmesi üzerine sokağa çıkma yasağı kaymakamlık tarafından 2 defa daha uzatıldı.

İlçede özellikle Kale, Dağ ile Zeytinpınar mahallelerinde çatışmalar devam ederken, ara sıra şiddetli patlama sesleri de duyuluyor.

Öte yandan çatışmaların devam ettiği Dağ mahallesinde PKK’lilerin polisin zırhlı aracına attığı roket atarın bir markete isabet emesi sonucu markette maddi hasar meydana geldi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.