banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Derikliler yasağın ardından evlerine dönmeye başladı

Derik Kaymakamlığı tarafından 8 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün sona ererken, yaşanan çatışmalardan dolayı ilçeyi terk eden halk evlerine dönmeye başladı.  Çıkan çatışmalardan dolayı bazı ev  ve işyerlerinin zarar gördüğü dikkat çekerken, ilçedeki bazı hayvanların telef olduğu, bazılarının ise yakılarak kullanılamaz hale geldiği  görüldü.

İlçenin cadde ve sokaklarında görlen çok sayıdaki boş kovanlar, şiddetli çatışmaların yaşandığını gözler önüne seriyor.   

Açılan hendek ve kurulan barikatların olduğu gibi görünürken, vatandaşların hendek ve barikatların arasından ilerleyerek evlerine gittiği görüldü.

8 günlük sokağa çıkma yasağının yaşandığı ilçede bazı vatandaşların terk ettiği evlerine baskınların yapıldığı ve eşyalarının yağmalandığı  iddiasında bulundu.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı yerler ise, Dağ, Kale ve Cevizpınar mahalleleri olduğu görüldü.

Yaşanan olaylardan dolayı mağdur olduklarını dile getiren başka yaşlı bir kadın ise “ Hepimiz kaçtık bir yerlere sığındık. 7-8 gün boyunca hayvanlarımız içeride aç susuz kaldı. Bazıları ölmüş, bazıları ise öldürülmüş, kapı pencerelerimiz kırılmış. Ne yapalım elimizden bir şey gelmez, Allah’a havale ediyoruz.” Diyerek tepkisini dile getirdi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.