banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Dergah Cami-i'de Neler Oluyor?

Şanlıurfa Dergah Cami olarak Bilinen Halilürrahman Camisi İmam Hatip (ODASI) hücresinde yangın çıktı. Hücrede bulunan her şeyin küle döndüğü belirtildi.

İddaya göre Cami İmam Hatibi odasında dün sabah namazından sonra yangın çıktı. yangının çıkış nedeni ise çok ilginç. bilidiği gibi Dergah Camii'de 2 tane imam  görev yapıyor. dönüşümlü görev yapan imamlar'dan biri; İddaya göre izinde olduğu gün  hücresindeki elektriklı ısıtıcıları açık bırakınca elektriklı ısıtıcılardan yangın çıktı. yangın sonrası hücrede bulunan tüm malzeme küle döndü.

Bilindiği gibi geçen yıl Şubat ayında Dergah bölgesindeki derneklerle ilgili  soruşturma başlatılmış. Soruşturma sonrası Derneklerin resmi varlıkları iptal edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesine alınmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen müfettiş raporu doğrultusunda Şanlıurfa Müftülüğü Dergâh Camii İmamlardan birini Hekimdede Cami’ine bir diğerini ise Eyüp Peygamber Camii’ne atamıştı.

Ancak mahkemeye başvuran imamlar mahkeme kararıyla 3 ay sonra görevlerine dönmüştü.

Dün çıkan yangının bu iddalarla bağlantısı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Konuyla İlgili Görüştüğümüz Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem; "Küçük bir yangın. büyütülecek bir şey yok. bir halı yanmış o kadar" dedi.

Camii imamına ise ulaşamadık...

Balikligol.com/ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.