banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Depremin 4'üncü yılında yaşadıklarını anlattı

Depremden 5 yıl önce Bitlis’ten çocuklarının eğitimi için Van'a göç eden Mehmet Tetik, Van'daki depremde eşi ile 11 çocuğundan 5'ini kaybetmenin acısıyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Arada 4 yıl geçmesine rağmen acılarının hala taze olduğunu ifade eden Mehmet Tetik, yetkilileri ne maddi ne de manevi anlamda yanlarında göremediklerini söyledi.

İlke Haber Ajansı’na konuşan Tetik, deprem süreci ve arada geçen 4 yılda yaşadıklarını anlattı.

“5 Katlı binadan 8 ceset çıktı”

2007 yılında çocuklarının okulu için Van’a göç ettiklerini aktaran Tetik, “Depremden 2 gün önce ben Siirt’te akrabalarımı ziyarete gitmiştim. Deprem günü Minibüsle Van'a geldiğim sırada, İstanbul'daki bir akrabam beni arayarak, Van'da deprem olduğunu sağlık durumumuzu merak ettiğini söyledi. Ben de Van’da olmadığımı söyledim. Daha sonra hemen çocukları aradım. Ancak telefonlarına ulaşamadım. İçime bir korku düştü. Telaşlandım. Dua ettim çocuklarıma bir şey olmasın diye. Van’a geldiğim zaman evimin komple yıkıldığını gördüm. 2 çocuğumu hastaneye kaldırmışlardı. Hanımım ve 5 çocuğum yıkılan binanın enkazında kalmışlardı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu. Diğer günün sabahına kadar bekledik. Sabah saatlerinde eşimin ve 5 çocuğumun cenazesine ulaştılar. Ayrıca komşumuzun 2 tane kız kardeşleri de orada vefat etmişlerdi. Yani 5 katlı olan binada 8 ceset çıkarıldı.” dedi.

 “Allah’tan geldik ve yine Allah’a döneceğiz” mealindeki ayeti kerimeyi dilinden eksik etmeyen Tetik, güzel bir teslimiyet örneği gösterdi.

“Mağduriyetimiz hala devam ediyor”

Hanımı ve 5 çocuğunun hayatını kaybettiği binanın sağlam yapılmadığını da sözlerine ekleyen Tetik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Binanın tamamında bir ya da iki katlı bir binada kullanılacak kadar demir yoktu. Betonu çok düşüktü elimizle dokunduğumuzda bile kolonlar parçalanıyordu. Kum gibiydi kolon ve kirişlerine sanki kum doldurmuşlardı. O derece kalitesiz yapılmıştı. Bu anlamda yasal olarak hiçbir şey de yapamadık. Yani yetkilileri ne maddi ne de manevi olarak yanımızda hiç bulamadık. Bizlere bir yardım dahi vermediler. Sadece orada kiracı olmamızdan dolayı bize depremden 2 yıl sonra TOKİ’den bize bir daire verdiler. Onu zaten tüm kiracılar alabiliyordu. Bu anlamda Mağduriyetimiz hala devam ediyor. Defalarca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Başbakanlığa dilekçe verdim. En azından bana ve 20 yaş üstü çocuklarıma iş talep ettim. Halen de bir sonuç alamadık. En azından bundan sonra bana ve çocuklarıma iş verilmesini istiyorum.” diye konuştu.

Tetik 6 çocuğuyla Bitlis’te yaşıyor

Bu arada Emlakçılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Tetik, 23 Ekim'de meydana gelen depremde oturduğu 5 katlı binanın yıkılması sonucu enkazda kalan eşi Perihan, çocukları Zeynep (14), Şahadet (7), Nasrullah (6), Ahmet Yasin (4) ve Zehranur (3), hayatını kaybetmiş Hacer (10) ve Muhammed Hüseyin (8) ise yaralanmışlardı. Kendisi ve Abdullah, İbrahim, İsmail ve Hasan adındaki çocukları ise deprem esnasında evde bulunmuyorlardı.

5 evladını ve eşini kaybetmenin acısını yaşayan Mehmet Tetik, hayatta kalan 2'si engelli 6 çocuğuyla Bitlis’e yakınlarının yanına yerleşti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.