banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Depremde ölü sayısı 575'e çıktı
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen depremde bugün saat 15.30 itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısının 575, yaralıların sayısı 2 bin 608 olduğunu, 187 vatandaşın da enkazdan sağ çıkarıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ''Bugün saat 15.30 itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 575, yaralıların sayısı 2 bin 608. 187 vatandaş enkazdan sağ olarak çıkarıldı'' denildi.

Başbakanlıkça Van Valiliğine acil ihtiyaçların karşılanması için 13 milyon TL ödenek gönderildiği belirtilen açıklamada, hayırsever Türk milletinin talepleri doğrultusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla açılan yardım kampanyasında 22 milyon 320 bin TL nakdi yardım toplandığı ifade edildi.

Açıklamada, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanlarının, 33 Türk Hava Yolları, 31 askeri ve 18 adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 82 uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 7 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla ulaşım zinciri oluşturulduğu ve sevkiyatın devam ettiği belirtilen açıklamada, karayoluyla da ihtiyaç malzemelerinin naklinin sürdüğü ifade edildi.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.