banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Deniz Baykal'a kriminal 'kaset' komplosu

Adana'da MİT'e ait TIR'lara yapılan baskının ardından operasyon emrini veren Albay Özkan Çokay'ı görevden alınırken, olayın arkasından Paralel Yapı'nın ordu içindeki uzantılarına ulaşıldı. Soruşturmayı yürüten üst düzey bir yetkili, paralel yapı mensubu birçok albay rütbeli askerin özellikle Jandarma içinde yapılandığını belirtti. Paralel yapının emniyette olduğu gibi Jandarma'da bulunan Genelkurmay Elektronik Sistemleri sayesinde istediği gibi dinleme ve izleme yapabildiğini belirten yetkili, MİT'e devredilmesi gereken cihazlardan bazılarının Jandarma içinde kaldığını da tespit ettiklerini söyledi.

ÇEKTİLER VE MONTAJLADILAR

Yapılan incelemelerde Jandarma içindeki paralel yapılanmanın ise özellikle Kriminal Daire Başkanlığı'nda yoğunlaştığı anlaşıldı. Paralel yapının böylece yüksek teknolojiye sahip bir altyapısı bulunan kriminal inceleme laboratuvarlarını dilediği gibi kullandığı da tespit edildi. Derinleşen incelemelerde ise bir başka gerçek daha gün yüzüne çıktı. İddialara göre Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda bulunan paralel ekip, bazı video kayıtları hazırlayarak servis etti. Bu iddialarının başında ise Deniz Baykal olduğu öğrenildi. Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılmasına neden olan seks kaseti iddiaya göre Paralel Yapı'nın kontrolünde olan Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda hazırlandı. Paralel ekip tarafından çekilen ve kriminal inceleme laboratuvarlarından montajlanan kaset, izini kaybettirerek paralel isimler tarafından servis edildi ve böylece CHP üzerinde oynanan oyunlar start aldı.

KİLİT İSİM KORGENERAL

Paralel yapının ordu içindeki en önemli isimlerinin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay M.K., ve Personel Daire Başkanı Korgeneral M. İ. olduğu iddia edildi. İddialara göre M. İ. Jandarma'da Paralel Yapı'nın kadrolaşmasını sağlıyor. M. İ.'nin özellikle gelecek Haziran'da yapılacak atamalarda birçok paralel askeri, kilit göreve getireceği de iddia edildi. Jandarma Personel Daire Başkanı Korgeneral M. İ.'nin 10 yıldır bu görevde olduğu ve bu süre içinde istediği atamaları yaptırdığı da öğrenildi.

Kaynak: Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.