banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Demokrasi Caddeside Bayrama Hazırlıkları

 Demokrasi(12 Eylül)Caddesi’nde cephe sağlıklaştırmasının ardından alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Şanlıurfa Belediyesi, alışverişin vazgeçilmez mekânı olan caddeyi Ramazan Bayramı öncesinde bambaşka bir görünüme kazandırıyor.  
       İstanbul’un Mahmutpaşası, İzmir’in Kemeraltı gibi Şanlıurfa’nın da alışverişte kalbi konumunda olan kentin en işlek caddelerinden Demokrasi Caddesinde yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Akarbaşı’nda başlatılan çalışmaların ilk aşamada Şehit Nusret İlköğretim Okulu’na daha sonra ise Samsat Meydanına kadar devam edeceğini söyledi.
     Çalışmalar kapsamında sadece alt yapı değil üstyapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirten Fakıbaba, “Çalışmalar sırasında görüntü kirliliği arz eden olumsuzluklar ortadan kaldırılırken sıva, boyası iyi olmayan yerler sıvalanıp boyanıyor. Bundan bir ay önce Alaçatı’daydık. Türkiye burada yapılan çalışmaları konuşuyor ancak Şanlıurfa’da Eski Urfa ve Tarihi Hanlar Bölgesinde yürütülen bu çalışmalar bence Alaçatı’daki çalışmalar kadar önemli. Bu çalışmalar iyi duyurulabilme bence vatandaşlar gelip Urfa’yı da görme heyecanı duyacaklardır. Demokrasi Caddesinde yürütülen çalışmaların aynısı diğer caddelerde de devam edecektir” dedi.
    Samsat Meydanı’nda çok önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Fakıbaba, “Samsat Meydanı’nın açığa çıkarılmasıyla birlikte köprülerin ortaya çıkması bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Kabul edilmeli ki Dünyanın en eski şehri Şanlıurfa. Bu kapsamda Balıklıgöl ve Haleplibahçe bölgesinde yürütülen çalışmaları önemsiyoruz” diye konuştu. 
      Çalışmalar sırasında bölge esnafına verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür dileyen Başkan Fakıbaba, “Biz bu çalışmaları tabiî ki esnafımız için yapıyoruz. Çalışmalar sırasında verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı özür diliyoruz. Zaman zaman yaşanan aksaklıkların nedeni bir malzemenin istenilen sürede bize yetiştirememesidir. Bu yüzden zaman zaman çalışmalar aksayabilir. Bu tip aksamalara halkımızın biraz daha sabırlı olması gerekir” şeklinde konuştu.


www.balikligol.com       


Demokrasi Caddesinde Bayram hazırlıkları balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.