banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

DEMİRYOLU GÜZERGAH BELİRLENİYOR

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında, Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik merkezleri olan 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerini, GAP Havaalanı, Evren Sanayi Sitesini, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesini (TDİ OSB), İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak olan Demiryolunun güzergâhının geçeceği yerlerin tespit edilmesi için Valilikte toplantı yapıldı.

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş,  Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Mimarlar Odası Başkanı Abdulkadir Güllüoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, TCDD 6. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Arslanhan,  TCDD Genel Müdürlüğü APK Dairesi Şube Müdürü Ömer Çelik, Demiryolu Yapım Dairesi Şube Müdürü Nagehan Tanyıldız ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yapılacak olan demiryolunun Şanlıurfa için önemine değinerek, hâlihazırda bulunan mevcut hattın da değerlendirilmesi gerektiğini ve yapılacak olan yeni projenin Harran Ovası, Harran Üniversitesi, GAP Hava alanı, OSB’leri kapsaması gerektiğini belirtti.

Vali Güvenç, demiryolu ile ulaşımda çok önemli bir adımın atılmış olacağını belirterek, İskenderun ve Mersin limanlarına Şanlıurfa’nın demiryolu ağı ile bağlanmasının ekonomik anlamda tarım ve sanayiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü F.Cemal Sofuoğlu’nun ilin Demiryolu ihtiyacı ve Demiryoluna bakışı hakkındaki sunumuyla başlayan toplantı, TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Arslanhan’ın mevcut Demiryolu hattının durumu ve bölgedeki demiryolu projeleri hakkında bilgi vermesiyle devam etti. APK Dairesi Şube Müdürü Ömer Çelik ve Demiryolu Yapım Dairesi Şube Müdürü Nagehan Tanyıldız da Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje ile TCDD tarafından ön çalışması yapılan Mürşitpınar-Şanlıurfa Demiryolu Projesi hakkında teknik ayrıntıları ve alternatif güzergâhları içeren sunum yaptı. Sunumun ardından Demiryolu Bağlantısı Güzergâh Tespiti Çalışma Grubu tarafından alternatifler değerlendirildi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.