banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Demirtaş'ın çağrısından sonra Diyarbakır karıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'ye yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine önceki gün yaptığı yürüyüş çağrısı üzerine, bugün Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde olaylar çıktı.

Selahattin Demirtaş'ın, yaklaşık 3 aydan bu yana sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur'da operasyonların sonlandırılması için halkı bulundukları yerlerden yürüyüşe çağırması üzerine bugün Diyarbakır'ın farklı noktalarında olaylar çıktı.

Diyarbakır'da bugün yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlemlenirken polis, şehrin birçok yerinde TOMA ve zırhlı araçlarla konumlandı. Valilik ise yapmış olduğu açıklamayla Sur'da saat 12.00'den itibaren ikinci bir uyarıya kadar ilçede ikamet edenlerin dışında girişlerin yasaklandığını belirtmişti.

Merkez Yenişehir ilçesi Demokratik Toplum Kongresi binası önünden ve Urfakapı'dan Sur’a yürümek isteyen HDP'li gruba polis müdahale etti. Gaz bombası ve tazyikli suyla yapılan müdahale sonrası grup ara sokaklara dağıldı.  

Olaylar nedeniyle Yenişehir'in Ofis semtindeki esnaf, iş yerlerinin kepenklerini kapatırken, halk da evlerine çekildi. Yoğun gaz bombaları altında görevlerini yapmayı çalışan basın mensuplarının ise zor anlar yaşadığı görüldü. Yine Ofis semti Ayhan durağı civarında bir binanın ikinci katındaki daireye polisin attığı gaz bombası kapsülünün isabet etmesi, büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Gün boyu yaşanan olaylarda HDP'li gruplardan yaklaşık 50 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.