banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Demirtaş: Hendekleri biz kazdırmadık!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Van'da düzenlediği sözde ‘özerklik mitinginde’ yaptığı konuşmada daha önce savundukları çukur ve barikatları inkâr etti. Demirtaş, “Ne HDP olarak hendeği biz kazdık ne de biz kazdırdık!” diyerek eski açıklamalarının aksini söyledi. 

Demirtaş, geçtiğimiz ay, kazılan çukur ve kurulan barikatları savunarak şöyle ifadeler kullanmıştı:

“Kusura bakmasınlar, gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar.

Halkımızla birlikte direnişi büyüteceğiz. Öz yönetimin inşası, içinin doldurulması konusunda önemli kararlar alacağız. Halkımızı bu onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Geri adım atmak bu tarihi dönemin şerefine yakışmaz. Bu kazanılana kadar bu direniş devam edecektir.”

Demirtaş bugün Van’da yaptığı açıklamalarda ise bu sözlerini aksini söyleyerek “Bu hendek barikat meselesi de böyle bir süreçte ortaya çıktı. Ne HDP olarak hendeği biz kazdık ne de biz kazdırdık. Oralarda ne barikat vardı ne de hendek.  Bizler dedik ki bakın bu gidişat tehlikelidir. Bugün sokağa çıkma yasaklarının olduğu tüm ilçelerde ve her mitingde dedim ki genç kardeşlerim sizlerin ne silah kullanmanızı ne barikat kazmanızı istiyoruz. Demokratik siyasette sizin hakkınızı savunabiliriz dedik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemi istemesine karşı kendilerinin de özerklik istediklerini savunan Demirtaş, “Kendisi başkanlığı önerebilir hakkıdır. Biz de öz yönetim özerklik öneriyoruz. Bizim de hakkımızdır. Oturup tartışıp konuşuruz dedik…” ifadelerini kullandı.

Miting sonrası olaylar çıktı

Mitingden sonra Cumhuriyet Caddesi’nde çıkan olaylarda bir kişi gözaltına alındı. Kısa süre yaşanan olaylarda polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Belediye çalışanlarına tehdit mesajı iddiası

Öte yandan Van Belediyesi tarafından çalışanlarına, “Eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş’ın mitingine katılım zorunludur. Derhal eşiniz ve çocuklarınız ile mitinge katılım sağlayın. Mitinge katılmayan işçiler hakkında soruşturma başlatılacaktır.” İfadelerinin yer aldığı tehdit mesajı gönderildiği iddia edildi. 

Sosyal medyada da yer alan iddia ile ilgili Belediye tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, telefonla ulaşmaya çalıştığımız Belediye yetkililerinin telefonlarına bakmadıkları gözlendi. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.