banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Demirkol, Urfa’nın Kurtuluş yıl dönümünü kutladı‏


Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümünü heyecanla kutlayanlardan biri Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol. Bu nedenle yazılı bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Demirkol, mesajında: ” Birinci Dünya Savaşının galip devletleri tarafından işgal edilen Ülkemizin bu cennet köşesi, 15 Eylül 1919 tarihinde İngilizler ile Fransızlar arasında yapılan Suriye Anlaşması sonucunda İngiliz kuvvetleri Urfa'dan çekilmiş ve şehrimiz 31 Ekim 1919'da Fransız işgaline uğramıştır. Fransızlar; halkı yıldırmak için baskı, zulüm ve sert uygulamalara yönelmiş ancak yöre halkı, birlik ve beraberlik içerisinde, işgalci Fransızlara karşı teşkilatlanarak karşı ayaklanma başlatmışlardır…

Urfa halkının kararlı tutumu ve vatan aşkıyla gösterdiği güçlü direniş sayesinde Fransız kuvvetleri, 11 Nisan 1920 sabahı Urfa'yı terk etmiştir. Her 11 Nisan gününde bu coşkuyu tekrar yaşamaktayız. Bu vesile ile hemşerilerimin kurtuluş bayramını tebrik ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de saygıyla anıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.