banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

DEDAŞ’tan önemli bir adım!

Çiftçi, isterse elektrik borcunu desteklemesinden ödeyerek, kalanını bankadan çekebilecek.

ELEKTRİK BORÇARI DESTEKLEMEDEN TAHSİL EDİLEBİLECEK
DEDAŞ sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Helalleşme Kampanyası’nda çiftçilere farklı bir kolaylık daha getirdiklerinin altını çizerek, şöyle dedi:
‘’Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerden, ‘Elektrik borcumu desteklememden kesin’ diyenler için önemli bir kolaylık daha sağladık. Bu durumda bulunan çiftçilerin,DEDAŞ’amüracaat ederek öncelikle ilgili formu imzalaması gerekiyor. Bu formu çiftçi imzaladığı takdirde, elektrik borcu da desteklemesinden ödenmiş olacak. Yani çiftçi, elektrik borcunu desteklemesinden ödemiş ve cebinden de ayrıca bunun için para çıkmamış olacak. Böylece borcu ödendikten sonra çiftçi, geriye kalan ve Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulmuş olandestekleme parasını gidip bankadan çekebilecektir.’’

UYGULAMA SÜRESİ KISITLI, BİR AN ÖNCE BAŞVURUN
Mehmet Gökay Üstün, tarımsal harcamaları için çiftçilerin elektrik borcundan arta kalan desteklemesini kullanmasına imkan sağlamak ve başkalarına borçlanmasının önüne geçmek için böyle bir kolaylık sağlandığına da vurgu yaptı.
Bununla ilgili banka ile gerekli anlaşmaların yapıldığını da sözlerine ekleyen DEDAŞ sözcüsü Üstün, çiftçilere sağlanacak bu kolaylıkla ilgili sürenin kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, ‘’Elektrik borcu olan bütün çiftçilerin kampanyamızdan bir an önce faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü uygulama süresi çok kısıtlı. Uygulama, ilk etapta Şanlıurfa merkezde DEDAŞ Tarımsal Sulama İletişim Merkezi ve Viranşehir Tarımsal Sulama İletişim Merkezi’nde başlatıldı. Bölge çiftçisinin en kısa sürede bu kolaylıktan faydalanmak için başvuruda bulunarak, bu formları imzalamalarını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.