banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

URFA'DA ELEKTRİKLER HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

 

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ), 9 milyon liralık bir yatırım ile Şanlıurfa’daki mevcut havai elektrik hatlarını yeraltına alıyor. Bunun için başta merkez Eyyübiye ilçesi olmak üzere kentin birçok yerinde çalışma başlatıldı.

10 KİLOMETRE HAT YERALTINA ALINIYOR
Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji verme çabasını sürdüren ve bu amaçla sürekli olarak yatırımlar yapan Dicle EDAŞ, Şanlıurfa’da 10 kilometre uzunluğundaki havai elektrik hattını yeraltına alıyor. Yapılan çalışma sonunda enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ile hem enerji talepleri güvenli bir şekilde kalitesi de artırılarak sağlanabilecek, hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırılmış olacak.

HEDEF, KESİNTİSİZ VE KALİTELİ ENERJİ
Bu yıl içerisinde 10 kilometrelik havai enerji nakil hattının yeraltına alınması için 9 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceklerini belirtilen Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, ‘’Dicle EDAŞ olarak, müşterilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek adına yatırımlarımızı sürdürüyoruz.’’ diye konuştu.
Havai hatların yeraltına alınması çalışmalarının yapılacağı yerler ile ilgili olarak da bilgi veren Hondu, bu konuda da ‘’Yeni yapılan Eyyübiye Devlet Hastanesi ile Kuyubaşı arasındaki güzergâhta bulunan havai elektrik hatlarımızı yeraltına almak için çalışmalara başladık. Ayrıca merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akçakale Caddesi, Sabır Caddesi. Eyyüp Peygamber Caddesi, Ceylan Caddesi, Büyükdere Caddesi, Pınar Caddesi, Muradiye Mahallesi 3400 Sokak, Onikiler Mahallesinin tamamı, Hacıbayram Mahallesi 3.209 Sokakta da hatların yeraltına alınması için çalışmalarımız sürüyor.’’ dedi.

DAHA MODERN BİR ŞANLIURFA İÇİN…
Şanlıurfa’nın enerji alt yapısını yenilemeye dönük yatırımlarına 2016 yılında da devam edeceklerini kaydeden Dicle EDAŞ İl Müdürü Hondu, şunları söyledi:
“Yeraltı şebekeleri, yeni enerji nakil hatlarının kurulması, ilave trafo şebekelerinin oluşturulması, yeni kurulan yerleşim yerlerine elektrik verilmesi ve havai hatların yeraltına alınması gibi yatırımlara ağırlık verdik. Bununla birlikte aydınlatma konusunda da yatırımlarımız sürüyor. Gerçekleştireceğimiz yatırımların gayesi, müşterilerimize daha sağlıklı enerji sunabilmektir. Daha modern bir Şanlıurfa için elektrik hatlarının yer altına alıyoruz. Bu sayede hem enerji nakli daha güvenli bir şekilde sağlanabilecek, hem de görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Ayrıca havai hatlarda yaşanan arıza sayımız da böylece asgariye indirilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.