banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

DEDAŞ'ta vurgun'a soruşturma

GENEL MERKEZE ‘YOLSUZLUK’ ŞİKAYETİ

 

SKANDAL olay DEDAŞ Şanlıurfa il Müdürlüğünde meydana geldi. İddiaya göre, kurumdaki arşiv odasında 138 büyük müşterilere ait abone dosyasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Durumdan haberdar olan bir yetkili Genel merkeze şikayette bulundu. Şikayette kurumun üst düzey yöneticilerinden 2 kişinin yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

 

MÜFETTİŞLER SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Şikayet üzerine çalışmaya başlayan genel merkez DEDAŞ Şanlıurfa il Müdürlüğüne müfettiş gönderdi. Kurumda inceleme yapan müfettişler, 138 büyük müşterilere ait abone dosyasının ve onlarca kaçak işlemi görmüş elektrik sayacının kaybolduğunu tespit etti. Kurum personelleri ile bire bir görüşen müfettişler olayın aydınlatılması için çalışma başlattı. Müfettişlerin ortaya çıkardığı 138 kayıp dosya için kurumun üst düzey yöneticileri işin içinde olmamak için hemen Şanlıurfa Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

SORUMLU ENDEKS OKUMAYA GÖNDERİLDİ

 

Yine iddiaya göre, dosyaların ortadan yok olmasının nedeni olarak arşiv odasından sorumlu memurun endeks okumaya gönderilmesi olarak gösterildi. Üst düzey yönetici tarafından endeks okumaya gönderilen M.Y’nin görev yeri olan Arşiv odasının, başında kimsenin olmaması ile birlikte dosyalar ve sayaçlar bu şekil ortadan kaybolduğu ifade edildi. Ortadan kaybolan 138 büyük müşterilere ait aboneye bugüne kadar fatura düzenlenmemiş olması da vurgunun ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

 

DEVLETİ TRİLYONLARCA DOLANDIRDILAR

 

Öte yandan, kuruma bakanlıktan gönderilen ödeneklerin tam anlamıyla kullanılmadığı iddiasını da araştıran müfettişler, kuruma ait alt yapı için bakanlıktan gönderilen ödeneklerin, yerinde kullanılmadığını tespit etti. Müfettişler alan taraması yaparak, yer yer kazı yaparak yapılmış olarak gösterilen alt yapıların eksik yapıldığını gördü. Bu şekilde devletin milyonlarca TL dolandırıldığı belirtildi.

Kaynak: Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.