banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

DEDAŞ, ŞANLIURFA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

 Bir yandan havai hatları yeraltına alan Dicle EDAŞ, bir yandan da şehir aydınlatmasına ilişkin projelerini bir bir hayata geçirmeye başladı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Sürdürülen altyapı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, Dicle EDAŞ’ın kesintisiz, kaliteli ve yaygın elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel sorunlarının çözümüne dönük sorumluluk almaktan kaçınmayan bir kuruluş olduğunu söyledi.
Eroğlu, sürdürülen çalışmalar ile ilgili şöyle konuştu:
“Elektrik kesintilerini önlemek ve kent merkezimizin elektrik potansiyelini güçlendirmek amacıyla havai hatların yer altına alınması ve aydınlatma çalışmaları merkez ilçelerimizde devam ediyor. Bu çalışma kapsamında, yaklaşık 30 yıllık olan, ihtiyaca cevap vermeyen, bir kısmı yer altında ve bir kısmı elektrik direkleri arasında bulunan eski elektrik kabloları sökerek, yerine yeni ve modern kablolar taktık. Bu kabloların yer altına yerleştirilmesi ile ilgili çalışmaların bir kısmı tamamlandı, geri kalan kısmı da hızla tamamlanıyor. Ayrıca elektrik sisteminin yeni trafolarla güçlendirilmesini sağladık. Bu arada, ana cadde ve sokakların aydınlatılmasına dönük çalışmalar yapıyoruz.”

ANA CADDELER IŞIL IŞIL OLACAK
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Proje Tesis Yönetici Mehmet Kürüm ise, 3 aylık bir süre içerisinde hızlı ve planlı çalışarak önemli işleri tamamladıklarını bildirdi.
Kürüm, “Şehrin tamamında yıl sonuna kadar 15 kilometrelik orta refüj aydınlatması ve normal sokak aydınlatmalarına dönük planlı çalışmalarımı tamamlama gayreti içerisindeyiz. Bamyasuyu mahallesini Atatürk bulvarına bağlayan yol ile Emniyet caddesinde altyapı çalışması başlattık. Buradaki çalışmamız 3-4 gün içerisinde sonuçlanacak. Ardından il genelindeki bulvar, ana cadde ve sokak aydınlatmalarına dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ dedi.

YATIRIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Proje Tesis Yönetici Mehmet Kürüm’ün verdiği bilgiye göre, son yıllarda hızla büyüyen merkez Karaköprü ilçesinde, buna paralel artan enerji talebini karşılayabilmek amacıyla Şenevler, Karşıyaka, Güllübağ mahallesi, 35 Metrelik Yol, Karaköprü Belediyesi ve Beyazgül Sitesi civarında çalışmalar yapılıyor. Buralarda AG ve OG şebekelerinde deplase tesis ve ASOS pano çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Kürüm, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde de ilave trafolar ile kapasitenin artırılacağını, bunun sonucunda da elektriksel malzemelerin modernizasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.
Dicle EDAŞ tarafından yapılan trafo yenileme çalışmaları ile şebekenin enerji arzının sürekliliği artarken, operasyonel birimlerin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokabilecek teçhizatlar da yenilenmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.