banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

DEDAŞ Kampanyaya Katılan Çiftçinin Blokesi Kaldırıyor

Enerji şirketinden yapılan açıklamada, bu durumdaki çiftçilerin öncelikle elektrik bedelinde 3’te 2 oranında indirim sağlayan sayaç takma kampanyasına başvurmaları, ardından da mevcut elektrik borçlarını ödemeleri gerektiğini bildirdi. Açıklamada, sayaç taktırarak borcunu ödeyen çiftçilerin desteklemeleri üzerindeki blokenin kaldırıldığı belirtildi.

TARIMSAL SULAMADA KAYIT DIŞI KULLANIM %92
Tarımsal sulamada kayıt dışı elektrik kullanımının yüzde 92 düzeyinde bulunduğu, her yıl yaklaşık 1.6 milyar liralık elektrik enerjinin bedeli ödenmeden kullanıldığı Dicle Elektrik bölgesinde, kullanılan elektriği kayıt altına alabilmek için çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Bir yandan özelleşme sonrasında elektrik tedarik işini üstlenen Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan ve tarımsal sulamada en fazla kayıt dışı elektrik kullanılan 6 ilde kaçak kullanım ile mücadele yürütüyor. Enerji şirketi, mobil ekipler ile sahada kaçak elektrik denetimleri yaparken, teknolojik yatırımlar ile de bunun önüne geçmeye çalışıyor.

BAKANLAR KURULU KARARI İLE BLOKE KONULDU
Kayıt dışı elektrik ile mücadelede hükümet de enerji şirketlerini yalnız bırakmayarak, ek tedbirler almayı ihmal etmiyor. Elektrik ile sulama yapan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine bloke konulması da bu tedbirlerden birini teşkil ediyor.
Bakanlar Kurulu, 2015’te olduğu gibi 2016’da da tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar destekleme ödemesi yapılmaması yönünde bir karar aldı. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’nin 11 Mayıs 2016 tarihli 29709. sayısında yayınlanan bu kararın ardından ilgili banka, borçlu çiftçilerin destekleme primlerine bloke koydu.

BORCUNU ÖDEYENİN BLOKESİ KALDIRILIYOR
Elektrik borçlarından dolayı destekleme primlerini alamayan çiftçiler ise, borçlarını öğrenmek ve bir an önce blokelerin kaldırılmasını sağlamak için Dicle Elektrik Dağıtım’ın yolunu tuttu. Bu nedenle Dicle Elektrik Dağıtım il ve şube müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmaya başlandı.
Enerji şirketi de borçlu çiftçilerin blokelerinin bir an önce kaldırabilmesi için bir açıklama yaptı. 
Elektrik şirketinden yapılan açıklamada, çiftçilerin öncelikle kullandıkları elektrik bedelinde 3’te 2 oranında indirim imkanı sağlayan kampanyaya dahil olarak sayaç taktırmaları, ardından da borçlarını ödemek için başvuruda bulunmaları gerektiğini duyurdu. Söz konusu açıklamada, borcunu bir defada ödeyen çiftçilerin blokesinin hemen kaldırılacağına yer verilirken, ‘’Desteklememden kesilsin’ diyen çiftçilerin blokesinin ise 2 gün sonra kaldırılacağı kaydedildi.
Bunun üzerine elektrik borcunu ödeyen çiftçilerin blokelerinin kaldırılmasına başlandı.

Anahtar Kelimeler:
UrfaDEDAŞBloke
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Harrani 6 yıl önce

HAYIRLI CUMALAR kıymetli kardeşlerim, Ayet ve hadisler eşliğinde hayat dersleri serimize devam ediyoruz. DERS-4

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın. Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın. Biz herkesi ancak gücünün yettiği kadarıyla sorumlu tutarız. (Birisi hakkında) konuştuğunuz zaman yakınınız bile olsa adil olun. Allah'a verdiğiniz sözü tutun. İşte bunları Allah size öğüt alasınız diye emretti.(En'âm, 152)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sattığın zaman tart, satın alınca tarttır." (Buhari)

Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Ben 2 aydir edemişim halen kaldirmadilar