banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

DEDAŞ, haciz başlattı

Özelleşme sonrası abonelerine eski borçlarını ödeyebilmeleri için faiz affı dâhil birçok kolaylık sağlayan Dicle Elektrik, yeni yıl ile birlikte borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik kullananlara karşı tavizsiz bir mücadele başlattı.
Dicle Elektrik, özelleşme sonrası geçen 6 aylık sürede hayata geçirdiği ve tümü abonelerin yararında olan kampanyalarla, müşterilerin büyük takdirini topladı. Yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ), bu sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013'te bir daha yenilenmemek üzere sona erdirdi.
Tedaş müdürü Esin Eroğlu, kampanya sürecesin de borcunu ödemekte direnen 217 bin abone sayısında düşüş yaşandığını belirterek, 162 bin sayısına düştüğünü ve 18 bin aboneye haciz uygulandığını kaydetti.
Eroğlu, 31 Aralıkta bütün kampanyalar nihayete erdi. Bir tek içme suyu kullanıcılarına bir kampanya yapılmamıştı. Kampanya yapılması için bir çalışma yapıldı. O kampanya da bir ya da otuz Martta sona erecek. Eroğlu, yaklaşık olarak yüz bin abonenin aylık olarak 1 TL ödendiğini ifade etti.
Yaslıca'ya bir ekip gönderdiğini belirten Eroğlu, "oraya borçlu olan aboneleri tespit etmek amacı ile bir ekip yolladım. Aldığım bilgilere göre köye giden ekibin yolu kesilerek dövülmüş. Ekip jandarmayı aramasına rağmen jandarma işimiz var diyerek olaya müdahil olmadı. Ben ve personellerim bu zor şartla altında görevimizi yapmaya çalışıyoruz" dedi.
En büyük sıkıntının ise önümüzdeki günlerde başlanacak olan tarımsal sulama alanında yaşayacaklarını belirtti.Şeyhmus AYDOĞDU / GAP Gundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.