banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

DEDAŞ, elektrik önlemi için ilk okula el attı

11-18 Ocak tarihleri arasında kutlanacak Enerji Tasarrufu Haftası çerçevesinde Öğrencilerin Enerji Tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Yenice İlkokulunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu’nun Katılımıyla öğrencilere hazırlanan broşür ve tasarruf ampulü dağıtımı töreni gerçekleştirildi.
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu ile birlikte İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Vural Yenice İlkokulu Müdürü Mehmet Kakaç, Öğretmenler katıldı.
Enerji tasarrufu konusunda Öğrenciler ile bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu daha sonra öğrencilere enerjiyi daha az tüketen tasarruf ampulü ve broşür dağıtımı gerçekleştirdiler.
İlk olarak gazeteciler bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci  “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 11 – 18 Ocak tarihleri arasında kutlanacak olan Enerji Tasarrufu Haftasında öğrencilerimizin enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi için DEDAŞ İl Müdürümüz ile birlikte broşürlerimizi ve Tasarruf ampullerimizi dağıtımını hep birlikte burada gerçekleştiriyoruz. Ülkemizdeki enerji tüketiminin bilinçli yapılmasını sağlamak için, ocak ayının ikinci pazartesi ile başlayan haftayı, Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlamaktayız. Günümüzde her alanda kullandığımız enerjiyi doğru kullanmalıyız. Ülkemiz, enerji üretebilmek için çok büyük ölçüde yatırımlar yapmaktadır. Ekonomimizin düzelmesinde, enerjiyi tutumlu kullanmanın önemi çok büyüktür. Gereksiz enerji tüketiminin önüne muhakkak geçmeliyiz. Boşa yanan lambaları söndürmek, bozuk muslukları onarmak, Radyo, Televizyon ve diğer ev aletleri gereksiz yere çalıştırmamak bir vatandaşlık görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Enerji Tasarrufu haftasını kutluyorum dedi.
DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu ise yaptığı konuşmada Enerjide tasarruf demek enerji kaynağının en verimli biçimde kullanımıdır. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Enerji tasarrufu Haftası içinde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulamamız gerekir. Evimizde boşa yanan lambaları muhakkak söndürmemiz gerekiyor. Evimizde bozuk musluklarımızı onaralım. Suyumuzun boşa akmasını önleyelim, izlemediğimiz program süresince televizyonu ve radyoyu kapatalım. Kışın pencere ve kapı yalıtımlarına daha çok özen gösterelim. Enerji tasarrufu konusunda öğrendiklerimizi, dinlediklerimizi ömür boyu uygulayalım. Bende Enerji Tasarrufu haftasını kutluyor bizlere destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere herkese buradan teşekkür ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.