banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

DEDAŞ: Birecik'teki uygulama yasaya uygun

Geçtiğimiz günlerde Birecik’te belediye binası önünde toplanan bir grup elektrik sayaçlarının bina dışına alınmasını protesto ederken olaya müdahil olan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da görüntü kirliliği oluşacağı ve keyfi uygulama olup, yasal dayanağı olmadığı iddiasıyla uygulamaya karşı çıkmıştı.

Yaşananlar üzerine Dicle EDAŞ Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ise bir açıklama yaptı. Demirbağ, yapılan çalışmanın yasaya uygun olduğunu açıkladı.

Demirbağ, ‘Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği’nde,  bu konuda neler yapılacağının açıkça belirtildiğini ifade etti.

Demirbağ, konuyla ilgili olarak şöyle dedi: ‘’Yönetmelikte ‘Yüksek kayıplı şirketlerin dağıtım bölgeleri içinde yer alan ve önceki yıl gerçekleşmelerine göre teknik ve teknik olmayan kayıp oranı yüzde 30'un üzerinde olan il ve ilçelerde, ilgili dağıtım şirketi tarafından kayıp-kaçak ile mücadele dâhilinde elektrik sayaçlarının tesisi için mevzuatta tanımlanan yerden farklı bir yer belirlenebilir.’ denilmektedir. Yine aynı yönetmelikte, ‘… Sayaç yatırımları kapsamında, tespit amaçlı olmak üzere, birden fazla müşterinin toplam tüketimini ölçen kontrol sayacı tesis edilebilir.’ ifadelerine yer veriliyor. Bundan da anlaşılacağı üzere Dicle EDAŞ’ın yaptığı çalışma tamamen yasalara uygundur.”

Demirbağ, “Ayrıca bu çalışmalarımızın sonucunda, Standart olmayan kablolar değiştirilerek görüntü kirliliğinin önlenmesi, akıllı şebekenin altyapısını oluşturması, hatalı okunma sonucu yanlış fatura çıkmasının önlenmesi, enerji israfı önleneceğinden elektrik şebekesi ve trafoların yükü azalacağından, müşterilerimize daha kaliteli enerji sunulması gibi birçok faydası da olacaktır. Bu çalışmalarımızdan ötürü müşterilerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Birecik’in enerji sorunlarının çözümüne yönelik olarak, Belediye Başkanı ile görüşerek yapılması gerekenleri birlikte değerlendirip, bahse konu sorunlara da birlikte çözüm buluruz inşallah.” diye belirtti. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.