banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

DEDAŞ, belediyelerin elektriğini kesilebilir

lektrik enerjisinin kullanımı ve ödeme bakımından Türkiye’nin en sorunlu bölgesi olarak kabul edilen Güneydoğu’daki 109 belediyenin ve 3 büyük şehre bağlı köylerin DEDAŞ’a olan elektrik borcu 159 milyon 600 bin TL’ye ulaştı. Yine bu bölgede DEDAŞ’ın büyük şehir olmayan 3 ile bağlı  köy içme sularında kullanılan elektrikten ötürü 21 milyon 200 bin  lira alacağı bulunuyor.

 

Güneydoğu illerindeki belediyelerin elektrik borcu konusu, yerel seçimler öncesinde DEDAŞ ekiplerinin borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmesi ile gündeme gelmişti. Elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ’ın özelleştirme sürecinde devletten devraldığı binaları mühürlemek istedi, sonuç alamayınca da borçlarının yapılandırılmasını talep etti. Seçim süreci nedeniyle borç konusu gündemden düşerken, belediyeler birikmiş olan elektrik borçlarını ödeme konusunda yeteri kadar çaba göstermedi. Böyle olunca da 2014 başında 130 milyon lira olan belediyelerin DEDAŞ’a olan elektrik borcu, aradan geçen sürede 159 milyon 600 bin TL’ye ulaştı.


109 belediyenin elektrik borcu var
DEDAŞ kayıtlarına göre bölgedeki 3’ü büyükşehir olmak üzere 6 il ile bu illere bağlı ilçe ve belde belediyeleri dahil toplam 109 belediyenin kuruma elektrik borcu bulunuyor. Belediyelerin borçlarındaki artışta ana unsurların arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu olduğu bildiriliyor.

 

Bu arada, bölgede büyük şehir olmayan illerdeki köy içme sularından dolayı DEDAŞ’a olan borcun miktarının da 21 milyon 200 bin TL
olduğu belirlendi.


DEDAŞ yetkilileri, kendilerinin her gün PUMUM’dan peşin olarak,TETAŞ’tan ise bir ay sonunda ödemek üzere toptan elektik satın aldıkları ve belediye gibi müşterilerine bu elektriği bedeli kullanıldıktan sonra ödenmek üzere sattıklarını, ancak birçok belediyenin elektrik borcunu ödeme konusunda gerekli hassasiyeti göstermediklerinin gözlendiğini bildirdiler. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.