banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

DBP'li Yenişehir Belediyesi'ne tepkiler dinmiyor

Van’da İslami STK bileşenlerinden oluşan Sivil Dayanışma İnisiyatifi, DBP’li Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından billboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürlere tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi. 

Hz. Ömer Camii avlusunda Cuma Namazı sonrasında bir araya gelen İnisiyatife üye STK yöneticileri ve halk, sık sık tekbir ve salavat getirirken, “Peygambere uzanan eller kırılsın”, “Peygambere uzanan diller korusun” sloganları atılar.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Garip, “Allah’a ve O'nun Resulü’ne eziyet edenlere gelince, Allah onlara dünyada ve sonsuz gelecek yaşamında lânet etmiş ve onlar için aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır” mealindeki ayet-i kerimeyi okudu.

“Hakaretin özrü olmaz”

Geçtiğimiz yıllarda Danimarka’da, 2015’in Ocak ayında ise Fransa’da yayınlanan ve İslam âleminin büyük tepkisine neden olan, Peygamberimize hakaret içerikli karikatürlerin Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asıldığını belirten Galip, “DBP’li Belediye söz konusu karikatürleri ‘Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır’ başlığıyla geçtiğimiz günlerde ahlaksız bir şekilde yeniden kullandı. İslami değerlere bağlılığıyla bilinen Şeyh Said ve Selahaddin Eyubi’nin torunları olan Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia eden malum zihniyet, Müslümanların canlarından aziz kabul ettikleri Peygamberimize (sav) hakaret içerikli bu karikatürün billboardlara asılmasını bir özür ile geçiştirmeye çalışmıştır.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Peygambere yapılan ahlaksızlığın tüm Müslümanları üzdüğünü belirten Garip, aynı zihniyetin geçtiğimiz günlerde de İslami tesettüre benzer bir hakaret sergilediğini hatırlatarak, bu tavırlarla İslam’ın kutsallarının taciz edildiğini söyledi.

“Yazılı kaynaklara göre, Diyarbakır şehrimizde 542 Sahabe meftundur. Mekke ve Medine'den sonra en fazla sahabenin bulunduğu üçüncü şehirdir. Bu yüzden sahabeler şehri unvanına layıktır.” diyen Galip, eskiden bölge insanın Diyarbakır’a abdestsiz girmemeye özen gösterdiğini fakat bugün yaşananları içlerine sindiremediklerini dile getirdi.

Eşcinsel evlilikleri savunan HDP’nin İslam evliliğini sorgulayamayacağına vurgu yapan Galip, “Bu gibi ahlaksız düşünceler, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Çünkü hiç kimse düşünce özgürlüğü maskesi altında İslam’ın kutsal değerlerine düşmanlık edemez. Eşcinsel evlilikleri savunanlar, İslam’ın evliliğe olan bakışını sorgulayacak en son kişilerdir. Zira İslam’a göre evliliğin değeri ve aile kurumuna verilen kutsallık gayet açıktır.” diye konuştu.

Müslümanların bu tür girişimlere seslerini çıkarmaması durumunda, saldırıların dozunun daha da artacağını sözlerine ekleyen Muhammed Galip, “İslam düşmanlarının unuttukları bir hakikatte vardır ki; o da Peygamber Efendimizin (sav) Müslümanlar için canlarında daha fazla evla olduğudur. Bizler Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak, değerli halkımızın bu tür olayları görebilecek ve gerekli tavrı sergileyebilecek ferasete sahip olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre tekbir getirip slogan atan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (Yılmaz Sönmez/Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.