banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

DBP'li belediyeye Gaziantep'teki STK'lardan tepki

Peygambere hakaret içerikli karikatürlerin DBP’li belediye tarafından Diyarbakır sokaklarına asılmasını kınayan Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları, Müslümanların âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberine sahip çıkması çağrısında bulundular.

Kutsallara yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğu belirten Din-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Tahiroğlu ile Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, Diyarbakır’daki İslami STK’ların vermiş olduğu tepkinin misli ile tüm Türkiye’de verilmesi gerektiğini belirttiler.

“Toplumun dini değerleri, örfü ve gelenekleri ile oynanılmaz”

Toplumun dini değerlerine saygı duymayıp Peygambere hakaret edecek kadar densizlik yapanlara bütün Müslümanlar gerekli tepkiyi vereceklerini belirten Ahmet Tahiroğlu, “Bir Müslüman beldesinde Müslümanların değerlerine ve inançlarına saldırı yapılmasını kabullenmiyoruz. Zaman zaman bazı densizler çıkıyor. Bu densizlerin amaçları malumdur. Eğer topluma hizmet için var iseniz o zaman toplumun dini değerlerine savaş açmayın. Toplumun dini değerleri, örfü ve gelenekleri ile oynanılmaz. Özellikle bu durum Müslümanların hassas olduğu bir durum ise buna asla müsaade edilmez.” dedi.

Kişinin inancı ne olursa toplumun dini değerlerine saygı duyması gerektiğini belirten Tahiroğlu, “Eğer toplumun dini değerlerine saygı duymayıp densizlik yaparsanız buna bütün Müslümanlar gerekli tepkiyi verirler. Bir belediye başkanının bundan birkaç yıl önce Danimarka’daki bir karikatürü yayınladığı ve dünya kamuoyunun gündemini meşgul eden aynı zamanda dünya Müslümanlarını ayağa kaldıran bir karikatürü nasıl olurda haddini aşarak bir Müslüman belde de asabiliyorsunuz. Sizin bu toplumun dini inançları ile oynamaya hakkınız var mı?” diye sordu.

Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan ise çirkin karikatüre tepki göstererek çocuk haklarını arayanların önce kendilerinin istismar ettiği çocukları görmeleri gerektiğini belirtti.

Doğan, “Güya kendilerince çocuk gelinlerin haklarını savunuyorlar. Ama bakıyoruz ki, onların yöneticilerinin kimileri araştırın çocuklara cinsel istismardan dolayı sabıkası var. Siirt belediye başkanı buna örnektir. Öte yandan haberlerde yayınlanan onların yöneticilerinin sağlarında ve sollarında 16-17 yaşında gencecik kızlar var. Yine son bir iki yıl içerisinde 3 bine yakın çocuk dağa kaçırılmış. Tabi bunlar resmi olan rakamlar, resmi olmayan rakamlarda ise sayı daha yüksektir. Bu çocuklar her halde oyun oynatılmak için dağa kaçırılmadı?”diyerek tepki gösterdi.

“Tüm Müslümanların peygamberine sahip çıkması gerekiyor”

Diyarbakır’daki İslami STK’ların göstermiş olduğu tepkinin misli ile tüm Türkiye’de verilmesi gerektiğini belirten Doğan, “Zira Peygamber sadece bir kesimin Peygamberi değil, ümmetin ve âlemlerin Peygamberidir. Tüm Müslümanların Peygamberine sahip çıkması gerekiyor. Öte yandan Diyarbakır’daki duyarlı STK’ların girişimiyle Peygamberi öven afişlerin billboardlara asılmasından sonra yırtılması da Müslümanların yeteri tepkiyi göstermemesinden kaynaklanıyor. Bu yüzden onların cesaretini kıracak şekilde çok ciddi ve büyük bir tepki verilmesi gerekiyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.