banner2
Öne Çıkanlar deniz üssü domuyz edessa 7 yıldız doktor diş

DBP'li belediyeye bir tepki de Aksaray'dan

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER),  Diyarbakır’da DBP’li Yenişehir Belediyesinin Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürleri billboardlara asmasına tepki göstermek için Cuma Namazı sonrasında Ulu Camii önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan AKSA-DER Başkanı Mustafa Bilgiç Hz. Muhammed’in hayatı boyunca verdiği mücadeleye değinerek, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) tüm hayatı ve mücadelesi ümmet içindi. Bugün bir buçuk milyarlık İslam âlemi bu durumda olmasın diye çok büyük çileler çekmiş, ambargolara maruz kalmış, sevdiği yol arkadaşlarını, dava kardeşlerini kaybetmiş olmasına rağmen her zaman ‘ümmetim ümmetim’ demiştir. Her durumda ümmetini öncelemiş ve bizleri düşünmüştür. Bizler de Peygamberin bu sevgisine, muhabbetine analarımızı, babalarımızı, canlarımızı onun yoluna feda ettiğimizi beyan ediyoruz. Peygamber bize canlarımızdan daha önceliklidir.” dedi.

Mustafa Bilgiç’in konuşma sırasında halkın sık sık tekbir getirdiği ve kahrolsun PKK sloganları attığı görüldü.

“Yok olup gidecekler”

İslam ile savaşanların hiçbir zaman galip gelemeyeceğinin altını çizen Bilgiç, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bu ülkede Hz. Muhammed’e bu çirkin hareketi gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Sanmasınlar ki bu hakaretlerine, aşağılık saldırılarına sessiz kalacağız. Nasıl ki Mekke fethedilmiş, Ebu Leheblerin sığınacak yerleri kalmamışsa gün gelir bu katillerin, hainlerin de sığınacak yerleri kalmaz. Hepsi yok olup gidecekler, bu tarih boyunca böyle olmuştur.”

Daha sonra AKSA-DER adına basın açıklamasını Hamdullah Er okudu.

Er, “Hatırlanacağı üzere 2006 yılında Danimarka'da bir gazete tarafından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlanmış, bu İslam ümmetinde büyük bir infiale sebep olmuş ve bu alçaklığa Müslümanlar çok büyük tepki gösterilmişti. Bugün aynı hakareti DBP’li Diyarbakır Yenişehir Belediyesi yapıyor. Hepinizin malumu olduğu üzere bugün Peygambere hakaret içerikli karikatürleri billboardlara asan zihniyet daha dün 6-7 Ekim olaylarını gerçekleştiren caniler, katiller, hainler ve İslam düşmanlarıdırlar.” dedi.

Son olarak Aksaray’daki diğer İslami STK’lara da bir çağrıda bulunan Er, “AKSA-DER olarak, buradan tüm İslami camialara sesleniyoruz; Susmayın! Durmayın! katillere ve alçaklara karşı sesinizi yükseltin, tepkinizi gösterin. Çünkü söz konusu olan İslam’dır, İslam’ın Peygamberidir ve bu ümmetin kutsal olan inancıdır.” diyerek konuşmasını bitirdi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.