banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

DBP'li belediyenin karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor

Solhan'da faaliyet yürüten İHH, Eğitim Bir-Sen, Solhan Çağrı-Der, Solhan-Der ve Tutel Kameran Derneği’nin yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, DBP'li Yenişehir Belediyesi tarafından reklam panolarına asılan Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içerikli karikatürlere sert tepki gösterdi.

İslam ümmetinin tüm çağların en acı, en kanlı ve fitnenin doruğa çıktığı en karanlık günleri yaşadığı belirtilen açıklamada, “Bombaların üzerinden eksik olmadığı, çocukların parçalandığı, kadınların feryatlarının arş-ı alayı titrettiği günlerden geçiyor. Küfür cephesinin Allah’a, Resulüne, aziz dini İslam’a ve onun müntesibi Müslümanlara yönelik büyük taarruza geçtiğine şahitlik ediyoruz.” denildi.

Kutsallarına, şiarlarına, namuslarına, izzetlerine en galiz şekilde, fütursuzca hakaretler edilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, “Alçaklıkta zirve yapmış kâfirlerin Danimarka’da, Amerika’da, Fransa’da; Hz. Muhammed’e dil uzattıklarında İslam coğrafyasının her bir karışında ve özellikle de, Diyarbakır’da nasıl bir refleks gösterildiğini unutanlar, bugün aynı alçaklığı yeniden sergileme gafletine düşmüşlerdir.” denildi.

“Müslüman halk, yerli Charlie Hebdo’ların necis oyunlarını bozacaktır.”

“İslam düşmanlarının adı, rengi, dili, milleti farklı olsa da İslam’a ve mukaddesatlarına olan tutumu değişmemektedir.” denilen açıklamada, “Onun için Doğunun da batının da; Fransız'ın da, Türk'ün de, Kürt'ün de Charlie Hepdo'larına lanet olsun, diyoruz. İçimizdeki Charlie Hebdo'lara milyon kez lanet olsun, diyoruz. İçimizdeki Charlie Hebdo'lar kahrolsun, diyoruz. Billboardlara astıkları provokatif melun karikatür ile Müslümanların hassasiyetlerini sınamak istiyorlarsa şunu iyi bilmeliler ki, asırlardır Peygamberin davasının bayraktarlığını yapmış bu Müslüman halk, yerli Charlie Hebdo’ların necis oyunlarını bozacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Yenişehir Belediyesinin “Billboardlarda asılan karikatürün Charlie Hebdo’da çıkan karikatür olduğunu bilmiyorduk.” ifadesine de değinilen açıklamada, bunun gerçeği yansıtmadığı, bilmiyor iseler dahi sakallı, sarıklı İslami görünümlü bir figürün, küçük yaştaki bir kıza tecavüz eden biri olarak kullanılmış olmasının kendisi bile tek başına İslami değerleri ve Müslümanları hedef haline getiren bir algının oluşturulmasına yol açtığı için ayrıca büyük bir alçaklık olduğu kaydedildi.

“Saldırının müsebbiplerini, sorumlularını kamuoyu önünde derhal hesap vermeye davet ediyoruz”

Gerçekleşen alçak saldırının müsebbiplerini, sorumlularını kamuoyu önünde derhal hesap vermeye davet edilen açıklamada “Verilen görevi icra eden üç-beş personelin görevine son vermek değil, karikatürlerin yayınlamasını onaylayan yetki sahiplerini istifaya ve söz konusu partiyle belediye yetkililerini kamuoyu önünde özür beyan etmeye çağırıyoruz.” denildi.

“Müslümanların sabır taşlarına dokunulmaması hususunda uyarıyoruz”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: “Kutsallarımıza yönelik gerçekleşen bu hakareti çok büyük bir provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Sorumlularla ilgili ciddi adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz. İslam’ın değerlerinin hakir görülmesi, hicvedilmesi, hele hele onun Peygamberine hakarete yeltenilmesini sıradan, alelade bir saldırı olarak görmediğimizi özellikle belirtiyoruz. Müslümanların, sabır taşlarına dokunulmaması hususunda uyarıda bulunuyoruz. Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.