banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Dayıya enkazdan çıkan Kuran'dan tilavet!
Depremin büyük hasar verdiği Erciş’te artık enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı. Depremde 100 saat canlı çıkma sevinçleri yaşansa da bazı enkazlardan yaşam belirtisi alamayan kurtarma ekiplerinin kontrolünde yıkımlar kaldırılıyor.

Kulüpler sokağında çok sayıda insanın hayatını kaybettiği binalardan hem canlı arayan hem de enkaz üstünden ev eşyalarını temizliyor. Giysi ve hurçlar içindeki yorganları istifleyen ekiplerin bir dairede bulduğu Kuran’ı Kerim ise dayısını kaybeden yeğeni ağlattı.

DAYIYA YASİN-İ ŞERİF

Arama kurtarma görevlisi enkazın içinden çıkardığı Kuran’ı Kerim’i koltuğunun altına sıkıştırarak arkadaşına getirip teslim etti. Kuran’ı Kerim’in tozlanmış cildini büyük bir titizlikle silen görevlinin yanına yaklaşan bir vatandaş ise dikkat çekti. Kurtarma görevlisiyle bir süre görüştükten sonra Kuran’ı Kerim’i tıpkı camiye giden çocuklar gibi koltuğunun altına sıkıştırarak teslim alan acılı depremzede, “Bu enkazdan dayımı çıkardık. Kuran’ı Kerim onun mu bilmem ama ben camiye bırakıp, kendisi için bir de Yasin’i Şerif okuyacağım” diye konuştu. Genç adamın Kuran'ı Kerim'i aldıktan sonra ağlamadığı görüldü.

ALTINCI GÜNDE DE UMUT

Öte yandan Erciş’te Azerbaycan ekibinin depremden 100 saat sonra iki kişiye canlı ulaşması, yakınlarının akıbetini merak eden vatandaşları umutlandırdı. Depremin altıncı gününde sabah saatlerinde enkazlarının başına gelen vatandaşlar, arama kurtarma çalışmalarını umut içinde izlemeye devam ediyor.

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.